Mirasçıları, "Poşetli Dede"Nin Bankalardaki Parasını Çekti - Son Dakika
Yerel

Mirasçıları, "Poşetli Dede"Nin Bankalardaki Parasını Çekti

Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitiren ve "poşetli dede" olarak bilinen Mehmet Keleş'in bankalardaki 1 milyon 85 bin lirası, mirasçıları tarafından çekildi.

11.01.2015 15:27

Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitiren ve "poşetli dede" olarak bilinen Mehmet Keleş'in bankalardaki parasının mirasçıları tarafından çekildiği bildirildi.

Mehmet Keleş'in ölümünün ardından bankalardaki parasına tedbir konulması için girişimde bulunan avukat Bayram Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keleş'in ölümünün ardından Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Valiliği, Defterdarlık ve ilgili kurumların bu kişinin bankalardaki parasına tedbir koydurmadığını söyledi.

Kendisinin bu paraya tedbir konulması için Konya Cumhuriyet Savcılığına müracaat ettiğini anlatan Koyuncu, "Savcı kanun gereğince talebimi mantıklı buldu. İhtiyati tedbir koydu. Tedbir kararı, onanması için Sulh Ceza Hakimine sunuldu. Ceza hakimi talebi onamamış. Esas müracaat edecek kurum tereke dosyası ile Belediye, Valilik, Defterdarlık idi. Onlar müracaat yapmayınca mirasçıları paralarını çekti" dedi.

Koyuncu, Mehmet Keleş'e dilencilikle ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığın öğrenmek için Konya Büyükşehir Belediyesine müracaat ettiğini ancak bu talebinin reddedildiğini kaydetti.

Keleş'in 2 ayrı kamu bankasında 1 milyon 85 bin lirasının mirasçılar tarafından çekildiğini vurgulayan Koyuncu,  "Mirasçılar, parada herhangi bir mahkemenin, savcılığın, ilgili kurumların tedbir kararı olmadığı ve Belediye tedbir kararı aldırmadığı için yasal olarak mirasçılık belgeleriyle, yani veraset ilamıyla paralarını çekip gittiler" diye konuştu.

Sokaklarda yaşayan bir kişi, 27 Eylül 2014'te merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Konya Otogarı'nda Mustafa B'nin (31) kullandığı 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsünün çarpması sonucu ölmüştü.

Ölen kişinin ablası Zeynep Yar ile kız kardeşlerinin çocukları Hüseyin Yar, Sevim Arslan ve Hatice Erdağ'ın polise yaptığı başvurusu üzerine cenazenin Çorum nüfusuna kayıtlı 75 yaşındaki Mehmet Keleş'e ait olduğu belirlenmişti.

Banka hesaplarında 1 milyon liradan fazla parası olduğu belirtilen Keleş'in cenazesi, 30 Eylül 2014'te Çorum'da toprağa verilmişti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mirasçıları, 'Poşetli Dede'Nin Bankalardaki Parasını Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement