Mısır'da Verilen İdam Cezaları Birçok İlde Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Verilen İdam Cezaları Birçok İlde Protesto Edildi

Mısır\'da Verilen İdam Cezaları Birçok İlde Protesto Edildi

Mısır'da verilen idam cezaları, Şanlıurfa, Sakarya, Düzce, Burdur ve Adıyaman'da protesto edildi.

28.04.2014 23:01  Güncelleme: 23:04

Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezaları, Şanlıurfa, Sakarya, Düzce, Burdur ve Adıyaman'da protesto edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliğince düzenlenen protestoda, Topçu Meydanı'nda bir araya gelerek yatsı namazı kılan çok sayıda vatandaş, Mısır, Suriye ve Filistin için dua etti.

Daha sonra darbe karşıtı dövizler taşıyan gruptakiler, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Ali Acar, darbeye direnen Mısır halkının bu zulüm ve baskılara karşı teslim olmayacağını söyledi.

Acar, Mısır'da askeri cuntanın Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerini arttırdıklarını vurgulayarak, Mısır'da verilen idam kararlarını vicdan sahipleri olarak tanımadıklarını belirtti.

Sakarya

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilciliği tarafından Adapazarı Kültür Merkezi önünde düzenlenen protesto gösterisinde ellerinde darbe karşıtı sloganların yazılı olduğu pankartlar taşıyan grup, Muhammed Mursi lehine ve darbe karşıtı sloganlar attı.

İHH Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu, Mısır'da darbe mahkemesinin 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde iki hukuki karara daha imza attığını söyledi. Darbe karşıtların dünyanın gözleri önünde camilerin içinde öldürüldüğünü ifade eden Ademoğlu, ölümden kurtulanların da idam cezasıyla cezalandırıldığını belirtti.

Düzce

İHH İnsani Yardım Vakfı, DİYAR DER ve Genç MÜSİAD Düzce Temsilcilikleri üyelerinden oluşan grup, Cedidiye Camisi önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan İHH Düzce Temsilciliği Başkan Yardımcısı Osman Altundal,  Mısır'da yüzlerce insanın hayatına son verecek olan kararların birkaç ay içerisinde nasıl böylesine hızlı bir yargılama sürecine sığdırıldığının soru işaretleri ile dolu olduğunu söyledi.

Hukukun temel prensiplerinden olan savunma hakkının kullanılmasına bile izin verilmediğini vurgulayan Altundal, "İdam cezasına çarptırılanlar birkaç oturumun ardından, fütursuzca ve özensiz kararlar ortaya çıkmıştır. Her iki davada da bir kısım tutuklu bulunan sanıkların göstermelik dahi olsa savunma yapmalarına fırsat verilmemiştir" dedi.

Burdur

İHH İnsani Yardım Vakfı Burdur Temsilciliğince Burdur Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen protesto gösterisine katılan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan İHH Burdur Temsilcisi Ömer Faruk Bilgiç, Mısır'da yüzlerce insanın hayatına son verecek kararların, birkaç ay içerisinde nasıl böylesine hızlı bir yargılama sürecine sığdırıldığının soru işaretleriyle dolu olduğunu söyledi.

Darbe karşıtlarını dünyanın gözleri önünde camilerin içinde katleden cuntanın, binlerce kişinin öldürüldüğü bu katliamlardan sağ kurtulanları da idam kararı ile cezalandırdığını belirten Bilgiç, "Karar, bu devlet terörüne karşı çıkanlara bundan sonrası için adeta gözdağı vermektedir" dedi.

Grup, idam cezası verilenler için edilen duanın ardından dağıldı.

Adıyaman

Adıyaman İHH tarafından Demokrasi Parkı'nda düzenlenen ve Memur-Sen Adıyaman Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi, AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları'nın da aralarında bulunduğu 20 sivil toplum kuruluşu, Mısır'da verilen idam kararlarını protesto etti.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı Fadıl Akkuş, idam kararlarını kınadıklarını söyledi.

Yüzlerce insanın hayatına son verecek kararların birkaç ay içerisinde alınmasının soru işaretleriyle dolu olduğunu belirten Akkuş, "Hukuken en temel prensiplerden olan savunma hakkının kullanılmasına bile izin vermeyen, birkaç oturumun ardından fütursuzca ve özensizce kararlar ortaya çıkmıştır" dedi.

Daha sonra Mısır halkı için dua edildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da Verilen İdam Cezaları Birçok İlde Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement