Müftü Sönmezoğlu "Kocaeli Kitap Fuarı 'Oku' Emrinin Tecelli Ettiği Yerdir" - Son Dakika
Yerel

Müftü Sönmezoğlu "Kocaeli Kitap Fuarı 'Oku' Emrinin Tecelli Ettiği Yerdir"

Müftü Sönmezoğlu "Kocaeli Kitap Fuarı \'Oku\' Emrinin Tecelli Ettiği Yerdir"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın konuşmacı yazar konuklarından olan Kocaeli eski İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, “Kocaeli Kitap Fuarı, Kur’an’ın ‘oku’ emrinin tecelli eğittiği yerdir” dedi.

21.05.2015 12:27

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı'nın konuşmacı yazar konuklarından olan Kocaeli eski İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, "Kocaeli Kitap Fuarı, Kur'an'ın 'oku' emrinin tecelli eğittiği yerdir" dedi.

"Nefsimize ve Neslimize Öğütler", "Kur'an ve Hz. Peygamber", "Varlığın Anlamı Namaz" kitaplarından sonra Kocaeli'den Rahmet Damlaları-1 ve 2'yi çıkaran eski İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, bilgi birikimlerini Kocaeli Kitap Fuarı'nda okurlarıyla paylaştı. Uluslararası Fuar Merkezi'nde "Rahmet Damlaları" konulu söyleşi gerçekleştiren Sönmezoğlu, "Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerimizle ortak çalışmalar yürüttük. Kur'an kursu açılmayan mahallemiz kalmadı. Bu kent sanayi kenti olmasının yanında kültür kenti olmaya özelliği de taşıyor. Kocaeli Kitap Fuarı da bu kentin markasıdır" ifadesini kullandı.

Kitabında da yer alan bilgileri aktaran Sönmezoğlu, Allah'ın yüz rahmetinden sadece birini yeryüzüne indirdiğini kaydetti. Sönmezoğlu, "Birbirimize sevgi ile yaklaşmamız Allah'ın rahmetindendir. Bize bunları Kur'an takdim ediyor. Annelik merhameti de Allah'ın rahmetidir. O rahmetle yaşıyoruz. Kıyamette, ahirette ve cennette inşallah Allah bize diğer merhametleriyle muamele edecektir" diye konuştu.

Allah'ın en büyük rahmetinin İslam alemine Hz. Peygamber'i göndermesi olduğunu söyleyen Sönmezoğlu, "Bizler daima ümmetini hatırlayan bir Peygamber'in ümmetiyiz" dedi. Sönmezoğlu kadına şiddet olaylarına da değerlendirerek, şunları kaydetti; "Bu konuda çıkış noktası bulmak için Hz. Peygamberimiz'in kadınlara olan merhametinin gözden geçirilmesi gerekir. Kitabımızda kadının da erkeğin de ilim öğrenmede eşit olduğu yazılıdır. Üstelik de kadınlar erkeklere göre bazı konularda üstün durumdadır. Hayırlı kız evladı yetiştirene cennet müjdelenmiştir. Anne olmanın da dinde ayrı bir hakkı vardır. Cennet annelerin ayakları altındadır, denilmiştir" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftü Sönmezoğlu 'Kocaeli Kitap Fuarı 'Oku' Emrinin Tecelli Ettiği Yerdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement