Müftülük Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün, Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Müftülük Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün, Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu

Müftülük Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün, Birlik Vakfı\'nın Konuğu Oldu

Birlik Vakfı Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen ’Perşembe Sohbetleri’ programının bu haftaki konuğu, Kütahya İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün oldu.

04.11.2016 12:56

Birlik Vakfı Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen 'Perşembe Sohbetleri' programının bu haftaki konuğu, Kütahya İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün oldu.

'Ahirete hazırlık' konulu söyleşiye Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ahmet Sami Kutlu ile Birlik Vakfı üyeleri katıldı.

Üstün, "Her canlı gibi insan da sınırlı bir ömre sahiptir. Cenab-ı Allah'ın takdir etmiş olduğu ömür sona erdiğinde, her insan Allah'tan aldığı emaneti teslim etmek zorunda kalır. Allah'tan başka her şey fanidir. 'Her nefis mutlaka ölümü tadacaktır' ayeti bu gerçeğin, kaçınılmaz olduğunu vurgulamaktadır. İnsanı aldatan sonu gelmez emellerden ve ölçüsüz dünya sevgisinden kurtulmanın tek yolu; geçici hayatın sona ereceğini hatırdan çıkarmamaktır. Nitekim Peygamber Efendimiz, 'Ağız tadını bozan ölümü çok hatırlayınız' buyurmaktadır. Kur'an'ın tasvirine göre; dünya hayatı bir 'oyun ve eğlence', bir 'süs ve öğünmedir', 'mal, evlat ve nüfuz yarışıdır'. Netice itibariyle o geçici bir faydalanış ve aldanış vesilesidir. Asıl hayat ahiret hayatıdır. Dünya hayatının biteceğini bilen, ebedi hayatın her şeyden önemli olduğuna inanan bir insanın ahiret hayatını kazanmak için hazırlık yapma ihtiyacı duymaması düşünülemez. Peygamber Efendimizin şu hadis-i şerifi, bu hususta çok dikkat çekicidir; 'Vefat eden kişiyi, ailesi, malı ve ameli olmak üzere üç şey uğurlar. Bunlardan ikisi geri döner, bir tanesi onunla kalır. Aile fertleri ve malı geri döner, ameli yanında kalır.' 'Dünya ahiretin tarlasıdır' hadis-i şerifi de bu gerçeği çok güzel vurgulamaktadır. Salih insan olmak, bu fani dünyada iyi amel işlemekle mümkündür. Çünkü ahirettin sermayesi, iyi ameldir" diye konuştu.

Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ahmet Sami Kutlu da, sohbet programına katılımları sebebiyle İsmail Üstün'a teşekkür etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftülük Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün, Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement