Muş'ta Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliği

Muş\'ta Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliği

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ etkinliği yapıldı.

03.06.2016 17:05

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 'Geleneksel Çocuk Oyunları' etkinliği yapıldı.

Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen 'Geleneksel Çocuk Oyunları'na İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bircan (yakar top), ip atlama, fasulye atma ve mendil kapma gibi 4 kategoride yapılan yarışmada, takımlar ikişerli gruplar halinde yarıştılar. Öğrencilerin hem yarıştığı hem de büyük keyif aldığı etkinlik, yaklaşık üç saatin ardından sona erdi. Yarışmalar sonucunda her kategoride ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş oyunları yaşatmak olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, çocukları kapalı ortamlardan kurtararak, bu tür faaliyetlerle stres attırdıklarını söyledi. Çocukları bu oyunlara yönlendirdiklerini ifade eden Kartal, şunları söyledi:

"Öğrencilerin belirlenmesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaparken, öğrenciler için şapka, tişört, madalya ve kupa ile yarışmaların yapıldığı alanların düzenlenmesi işini Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizler yaptık. Buradaki tek amacımız unutulmaya yüz tutmuş örf ve adetlerimizi, özellikle çocukların daha önce oynamış oldukları oyunları yeniden canlandırmak."

Çocukları sanal hayattan gerçek hayata çekmek için bu tür organizasyonların önemli olduğunun altını çizen Kartal, "Çocukları sanal alemden, sıkışıp kaldıkları o binalardan çıkararak yeniden oyun alanlarına alıp gerçek çocukluklarını yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah bu organizasyon bundan sonraki senelerde de büyüyerek devam eder. Yaptığımız görüşmeler neticesinde önümüzdeki yıllarda mayıs ayının ilk veya ikinci haftasında bu organizasyonu yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda katılımın daha çok olmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sağladığını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereği düzenlenen 'Geleneksel Çocuk Oyunları' şenliğine katıldık. Tarihten gelen, geleneklerimiz olan bu çocuk oyunlarımızı hem unutturmamak, çocuklara öğretmek hem de çocukluklarını yaşamalarını sağlamak için gerçekleştirilen program şenlik havasında geçiyor. Çocuklarımızın sosyal alanda da kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Bu anlamda 'Geleneksel Çocuk Oyunları' etkinliğimiz gerçekten çocuklarımız için bir fırsattır. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte dolayısıyla gönüllerince eğlenen çocukların da, öğretmenlerine ve kurum yetkililerine teşekkür etmesiyle program son buldu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement