Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Nevruz Kutlaması

Nevruz Kutlaması

Rize'de nevruz kutlamaları kapsamında ateş üzerinden atlanarak örste sembolik olarak demir dövüldü.

21.03.2013 15:30

Rize'de nevruz kutlamaları kapsamında ateş üzerinden atlanarak örste sembolik olarak demir dövüldü.

Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen programa, Vali Nurullah Çakır, Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Çakır, öğrencilerin ayakta beklemesi nedeniyle protokol için hazırlanan koltuklara oturmayınca katılımcılar töreni ayakta takip etti.

Çakır, yaptığı konuşmada, Nevruz'un insana hayat veren unsurlardan suyun, toprağın, havanın ısınması, uyanması ve canlanmasıyla ortaya çıktığını belirtti.

Nevruz'un Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar geniş bir coğrafyada yaşatıldığını ifade eden Çakır, "Bütün insan topluluklarının büyük coşku ile kutladıkları bahar bayramıdır. Bolluk ve berekete kavuşmanın yanında dostluğun, birlikteliğin, sevginin simgesi olarak görüyoruz. Nevruz toplumların dönüm noktaları, başlangıçlarının ifadesidir" dedi.

Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu programda, "Engelleri Kaldıralım" kermesi açılarak Zehra Usta Özürlü Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Şeyma Şehirlioğlu'na alınan akülü araba hediye edildi.

Programa katılanlar, örste sembolik olarak demir dövdü, ateşin üzerinden atladı.

Vali Çakır, down sendromlu çocuklarla Atatürk Caddesi'nde gezerek down sendromuna dikkati çekmek için vatandaşlara broşür dağıttı.

Vali Çakır, daha sonra engelli çocuklarla İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde tiyatro oyunu izledi. - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement