Ngc'den 24 Üye İstifa Etti - Son Dakika
Yerel

Ngc'den 24 Üye İstifa Etti

Ngc\'den 24 Üye İstifa Etti

Niğde Gazeteciler Cemiyetinden Olağanüstü Genel Kurul öncesi 36 üyenin tüzüğe ve mevzuata aykırı olarak ihraç edilmesi ve Cemiyet içerisinde bir süredir sürdürülen usulsüz davranışlar iddiası sonucu 24 üye istifa etti.

30.05.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Gazeteciler Cemiyetinden Olağanüstü Genel Kurul öncesi 36 üyenin tüzüğe ve mevzuata aykırı olarak ihraç edilmesi ve Cemiyet içerisinde bir süredir sürdürülen usulsüz davranışlar iddiası sonucu 24 üye istifa etti.

Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş Kanaatbilen, Niğde Gazeteciler Cemiyetinden 24 üyenin istifasını ortak basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş Kanaatbilen, istifa gerekçelerini kamuoyuna duyururken şu görüş ve iddialarda bulundu, Son bir yıl içerisinde Cemiyet yönetimi üyeleri ile sağlıklı iletişim kuramamış, cemiyetin seçilmiş organları ile koordine sağlayamamış, etkin bir faaliyet programı sergilemede yetersiz kalmıştır. Yönetim kurulu olarakta kendi içinde birlik ve beraberliği sağlayamamıştır. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Kuruluna Cemiyeti temsilen katılacak üyeler "Ortak Strateji" belirleyememiş, kişisel kaprisler ve davranışlar yüzünden cemiyet genel kurulda iyi temsil edilememiştir. Genel kurul öncesi ve sonrası üyeler bilgilendirilmemiş, cemiyetimize tasvip edilmeyen, yakışmayan tutum ve davranışlar sergilenmiştir. Niğde Gazeteciler Cemiyetinin yönetim kurulundaki bazı üyeleri ile diğer organlarındaki üyeler gelişmelerden uzak tutulmuş, bilgilendirilmemiş, tüzükte belirtilen görev ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi engellenmiştir.Olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunan üyelerin bir kısmı ile toplam 36 üye genel kurul öncesi tüzüğe ve mevzuata aykırı olarak ihraç edilmiş, bunların yerine gazetecilik mesleği ile ilgisi olmayan kişiler yine tüzüğe ve mevzuata aykırı olarak üye kaydedilerek olağanüstü genel kurulda üstünlük sağlama hedeflenmiştir. Kendi içinde tutarlı bir oluşum sağlayamayan, güven vermeyen, kişisel kapris ve ayrıcalıkları ön plana çıkaran bir cemiyet anlayışını asla ve asla benimsemediğimiz için Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinden toplam 24 meslektaşımızla birlikte istifa ediyoruz' dedi.

NGC'den istifa eden üyeler şunlar: "Ahmet Öncü (NGC Kurucu Başkanı/Yazar), İdris Yavuz

(Araştırmacı Yazar), Naci Ünlü (Hamle Gazetesi İmtiyaz Sahibi-Genel Yayın Yönetmeni-Niğde TV Genel Müdürü), Şerife Türkeş Kanaatbilen (Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Genel Yayın Yönetmeni), İskender Çetin (Hamle Gazetesi Editör), Doğan Ertürk (Hamle Gazetesi Muhabir), İsmail Çizmeci (Hamle Gazetesi Muhabir), Kuddusi Arslan (Hamle Gazetesi Muhabir), Mesut Batı (Hamle Gazetesi Baskı Sorumlusu), Hamza Tav (Niğde TV Genel Yayın Yönetmeni), Arif Hikmet Kanaatbilen (Yeni Yıldız Gazetesi), Tuncay Türkeş (Yeni Yıldız Gazetesi Yazar), Musa Kılıç (Yeni Yıldız Gazetesi Muhabir), Ömer Demiryel (Umut FM Genel Yayın Koordinatörü ), Fuat Özkan (Bor FM Genel Müdürü), Yasin Pişkin (Bor FM Spiker/Dj.), Emre Özkan (Bor Fm Spiker/Dj), Arif Acındı (Yazar), Fatih Kızılkaya (Fotoğraf-Sanat Danışmanı), Yüksel Erdoğanöz (Foto Muhabiri), Hasan Erdoğanöz (Bahar Ajans-Gazete Reklam), Cumali Tuncer (Yerel Gazeteler Dağıtıcısı), Turan Sayın (Yüzme Federasyonu Niğde İl Temsilcisi), Zülfikar Cem Yıldırım (Yazar) - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ngc'den 24 Üye İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement