O Bitmeyen Tartışma: "Neden İzlenmiyor Bu Sanat Filmleri?" - Son Dakika
Yerel

O Bitmeyen Tartışma: "Neden İzlenmiyor Bu Sanat Filmleri?"

O Bitmeyen Tartışma: "Neden İzlenmiyor Bu Sanat Filmleri?"

4. Uluslararası Altın Çınar Film Festivali kapsamında düzenlenen, ‘Kurmaca Film Jürisi İle Söyleşi’ etkinliğinde, yine sanat filmlerinin gişede neden yer bulamadığı konusu tartışıldı.

20.05.2016 15:31

4. Uluslararası Altın Çınar Film Festivali kapsamında düzenlenen, 'Kurmaca Film Jürisi ile Söyleşi' etkinliğinde, yine sanat filmlerinin gişede neden yer bulamadığı konusu tartışıldı.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen ve Yönetmen Atalay Taşdiken, Candan Murat Özcan, Yosi Mizrahi'nin katıldığı söyleşi, kısa film gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından, yıllardır bitmeyen, sanat filmleri neden izlenmiyor tartışması tekrar masaya yatırıldı. Sanat filmlerinin gişede izleyici bulamamasının nedeninin dışarıda aranmaması gerektiğini söyleyen Yönetmen Atalay Taşdiken, " Türkiye'de 30'un üzerinde iletişim fakültesi var ve oranlamaya vurduğunuzda yaklaşık 50 bin öğrenci var fakültelerde. Sanat filmlerinin izleyici sayısı ise ortalama 5 bin. Sizce burada bir gariplik yok mu? Bu yıl çekilmiş olan Türk filmlerini izleyenler kim diye sorsam, salondan ne yanıt alacağımı biliyorum. Bu filmler sizin hocalarınız tarafından bile izlenmiyor. O nedenle suçluyu dışarıda aramaya gerek yok." diye konuştu.

Atalay Taşdiken'in ardından Yönetmen Candan Murat Özcan, sanat filmlerinin dağıtım sorunu, Yosi Mizrahi ise yurt dışındaki dağıtım sürecine dair bilgi verdi. Söyleşi, katılımcıların öğrencilerin sorularını yanıtlaması ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel O Bitmeyen Tartışma: 'Neden İzlenmiyor Bu Sanat Filmleri?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement