Ödemiş'te Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Kutlandı

Ödemiş\'te Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Kutlandı

Her yıl 5-9 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Hastası Ödemiş’te yapılan törenlerle kutlandı.

07.05.2014 16:47

Her yıl 5-9 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Hastası Ödemiş'te yapılan törenlerle kutlandı.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği öncülüğünde İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik kısmı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Ödemiş Ticaret Lisesi bahçesinde yapılan programla kutlandı.

Programa Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Garnizon Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Hasan Yüzüak, Belediye Başkan Vekili Halil Güler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Veysel Bozdağ, İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra açılış konuşması yapan Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amir Vekili Mehmet Solak, "Son yıllarda trafik kazalarının önlenmesi konusunda alınan mesafe ve önlemler trafik kazalarından dolayı yaşana ölümleri yıllar itibarı ile azaltmıştır. Ama ne yazık ki trafik kazaları halen ciddi kayıplar verdiğimiz bir alan olma özelliğini korumaktadır. Kazaların oluşmasına sebep olan nedenlerde sürücü kusuru %97, yaya kusuru %2, yol ve araç kusuru ise %1'den çok düşük bir paya sahip bulunmaktadır. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının neredeyse tamamına yakını insan kusurlarından kaynaklanmaktadır."

"TRAFİK KAZALARININ ÖLÜM VE YARALI SAYISININ AZALMASININ TEK YOLU EĞİTİMDİR"

"Trafik kazası ölüm ve yaralı sayılarının azalmasının tek yolunun eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bu konuda toplumsal bilinçlenmemizi artıracak çalışmalar yapmaktayız. Trafiğin can ve mal güvenliğinde sorun oluşturmaması için bu alanda da kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesi başta kurum ve kuruluşlar olmak üzere bireylerinde sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyoruz. Trafik kazalarının teşkil eden hız, hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, alkollü araç kullanımı gibi kuralların ihlallerinin önlenmesine yönelik denetimleri titizlikle uygulamaya devam ediyoruz."

"4 AYDA ÖDEMİŞ'TE EKSİKLERİ GÖRÜLEN 1593 SÜRÜCÜYE TOPLAM 585.885.00 TL PARA CEZASI"

"Emniyet kemeri ve kask gibi kurtarıcı unsurların sürücüler arasında yaygın kullanımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde 55799 tescilli araç olup, 2014 yılı ilk 4 ay içerisinde yapılan kontrollerde 5567 araç kontrol edilmiş eksikleri görülen 1593 sürücüye toplam 585.885.00 TL para cezası uygulanmıştır. Trafik haftasının trafik kurallarına olağanüstü uygulayan duyarlılık gösteren bir toplumun oluşmasında önemli katkı sunacağını inanıyoruz. Haftamızın kutlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Konuşmanın ardından resim yarışmasında ve trafik ekiplerinde çalışan emniyet ve jandarma mensuplarının başarısından dolayı plaket verildi.

Program stantların gezilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement