Öğrenciler 810 Yıllık Binada Ders Yaptı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler 810 Yıllık Binada Ders Yaptı

Öğrenciler 810 Yıllık Binada Ders Yaptı

Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, sosyal bilgiler dersini, 810 yıl önce I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından inşa edilen ve bugün Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak kullanılan Gevher Nesibe Şifahanesi’nde işledi.

18.05.2016 11:47

Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, sosyal bilgiler dersini, 810 yıl önce I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından inşa edilen ve bugün Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak kullanılan Gevher Nesibe Şifahanesi'nde işledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 3 yıl sürecek olan 'Benim tarihim Benim Mekanım' projesi kapsamında, Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu 5 B sınıfı öğrencileri, sosyal bilgiler dersini Selçuklu Uygarlığı Müzesi'nde yaptı.

Okul Müdürü Ahmet Uzun, öğrencilerin geçmişle günümüz arasında bağlantı kurabilmesi için böyle bir projenin hayata geçirildiğini, bu kapsamda sosyal bilgiler dersini burada işleyeceklerini söyledi. müdür Ahmet Uzun, "Bu tür tarihi mekanlar gençlere aktarmamız gereken en önemi kültür mirasları. Hem görsel açıdan hem de geçmişle gelecek arasında öğrencilerimizin köprü kurması bakımından bu proje önemli. Kayseri Osmanlı ve Selçuklu eserleri açısından zengin bir kültürel mirasa sahip. Burada, sosyal bilgiler öğretmenimiz eseri ve bu medeniyetlere dair bilgileri öğrencilere göstererek anlatma imkanı bulacak." diye konuştu.

Müdür Ahmet Uzun, daha sonraki süreçte, başka tarihi mekanlarda da uygulamalı ders işleneceğini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler 810 Yıllık Binada Ders Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement