Ordu'da Eğitim Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Eğitim Yatırımları

Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde 31 bin öğrencinin ikili sistemde eğitim aldığını belirterek bu sorunu 3 yıl içinde çözeceklerini söyledi.

24.04.2015 12:14

Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde 31 bin öğrencinin ikili sistemde eğitim aldığını belirterek bu sorunu 3 yıl içinde çözeceklerini söyledi.

Türkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yılda eğitim programına alınan 88 projenin 52'sini yaptıklarını, 16 yatırımın projesinin çizildiğini ve geri kalan 20 yatırımın ise inşaat halinde olduğunu anlattı.

Fatsa Endüstri Meslek Lisesi'ne 32 derslikli ek bina yapacaklarını ifade eden Türkan, "Fatsa Endüstri Meslek Lisesi'nin girişindeki tek katlı bölümü yıkacağız ve oraya L şeklinde bina inşa edeceğiz. Burada 32 derslikli bina olacak ve binanın içinde iki tane atölye olacak. Bu binanın temellerini inşallah bir ay içinde atacağız" dedi.

Üç yılda eğitim programına alınan 88 projenin 52'sini yaparak eğitime açtıklarını anlatan Türkan, "Üç yıl içinde ihale programına alınan 88 tane binanın 52 tanesi yapıldı ve eğitim öğretime başladı. 16 tane binanın projeleri çizildi ve ihaleye çıkacağız. Geriye kalanlar ise inşaat halinde yapımı devam eden projeler. Şu anda ek olarak 5 tane proje daha eğitim yatırımına alındı. Daha fazla projeyi eğitim yatırımına aldırmak için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde 31 bin öğrencinin ikili eğitim aldığına işaret eden Türkan, şunları kaydetti:

"Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde 31 bin öğrenci ikili sistemde eğitim alıyor. Bizim hedefimiz öğrencilerin sabah 8.30'da ders başı yaparak akşam saat 3.30'da çıkmasını sağlamak. Çünkü 31 bin öğrenci sabah 7.10'da ders başı yapıyor. Bu sorunu çözebilirsek öğrenciler saat 3.30'dan sonra etüt yapabilecek ve hocalarıyla birlikte ders çalışabilecek. Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerine bizler 7 tane ilk ve orta okul yapabilirsek bu sorun ortadan kalkıyor. İnşallah bu sorun 3 yıl içerisinde çözülecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da Eğitim Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement