Ordu'da Turizm Güzergah Rotaları Rehberi Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Turizm Güzergah Rotaları Rehberi Hazırlanıyor

Ordu\'da Turizm Güzergah Rotaları Rehberi Hazırlanıyor

Ordu'da Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Ordu İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'Aklın Yolu Birdir' projesi kapsamında alternatif turizm güzergahlarının belirlenmesi ve turizm güzergahları rehberleri hazırlanması amacıyla toplantı...

07.09.2012 21:49

Ordu'da Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Ordu İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'Aklın Yolu Birdir' projesi kapsamında alternatif turizm güzergahlarının belirlenmesi ve turizm güzergahları rehberleri hazırlanması amacıyla toplantı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya, Yeşilce Belde Belediye Başkanı Feyzi Ünal, Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Eyüp Elmas, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı ve Uzmanı Ersin Demirel, turizm işletmecileri, seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.

Toplantı da konuşan Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Eyüp Elmas, 'Aklın Yolu Birdir Projesi'nin 1 milyon 90 Bin TL'lik proje olduğunu belirterek, "4 binin üzerinde turizm tabelası çalışmaları devam ediyor. Özellikle ana yol kenarında büyük ölçekli 20'ye yakın, turizm değerine dikkat çekmek amaçlı 30'a yakın totem bulunuyor. Ünye sahilinden Gülyalı'ya kadar değişik tasarımların yer alacağı totem çalışmalarımız da sürüyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı ve Uzmanı Ersin Demirel, Ordu bölgesinde yapılacak çalışmaya göre yürüyüş yollarının rotaları, kısa, orta ve uzun mesafeli olarak belirleneceğini, gerekli işaret ve levha çalışmalarının yapılacağını, yürüyüş yolları ile ilgili kitapçık ve dokümanlar hazırlanarak ulusal ve uluslararası alanda tanıtımın gerçekleştirileceğini anlattı.

Turizmin en önemli noktalarından birisinin reklam ve tanıtım olduğuna dikkat çeken Ersin Demirel, "Bölgede ne kadar çok ürün çeşitliliği sağlayabilirsek, o kadar çok sirkülasyon olur ve gelen turistleri de uzun süre tutma imkanına sahip oluruz" diye konuştu.

Yürüyüş yollarının rotaları belirlenirken dikkat edilen hususlar konusuna da açıklık getiren Ersin Demirel, "Yürüyüş yolu doğa-tarih ve kültürel zenginlikleri insanlarla buluşturmalı. Geçtiği yerlerdeki farklı yaşam kültürlerini gösterebilmeli. Geçtiği bölgedeki yerel halkın ekonomik kalkınmasına katkı sağlamalı ki, doğal ve tarihi güzelliklerin korunarak devamlılığı sağlanabilsin" şeklinde konuştu.

Toplantı da alternatif turizmin gelişmesinde, alternatif turizm rehberinin oluşturulmasında, turistik ve kültürel değerlerin tespit edilmesi amacıyla katılımcıların görüş ve önerileri de alındı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da Turizm Güzergah Rotaları Rehberi Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement