Orhangazi Kur'an Kursu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Orhangazi Kur'an Kursu'nun Temeli Atıldı

Orhangazi Kur\'an Kursu\'nun Temeli Atıldı

Serdivan’da 100 yatak kapasiteli 2400 metrekare arsa üzerine yapılacak olan Orhangazi Yatılı Erkek Kur’an Kursu inşaatının temeli törenle atıldı.

12.03.2015 15:47

Serdivan'da 100 yatak kapasiteli 2400 metrekare arsa üzerine yapılacak olan Orhangazi Yatılı Erkek Kur'an Kursu inşaatının temeli törenle atıldı.

Temel atma töreni programına; Vali Hüseyin Avni Coş, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, İl Müftüsü İlyas Serenli, Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas, Serdivan İlçe Müftüsü Ömer Yay, Diyanet Sen Şube Başkanı Ali Güzeldal, Serdivan Din Görevlileri Derneği Başkanı Bahattin Arsoy, muhtarlar, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Serdivan İlçe Müftüsü Ömer Yay, 100 yataklı Kur'an kursunun temelini atmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Binamız 4 katlı olacak. İçerisinde yemekhane, idare yeri, salonlar ve etkin alanlar bulunacak. Buradan yetişecek olan hafızlarımız, İmam Hatip Liseleri ve İlahiyat Fakültesi'ne de katkı sağlayacaktır. Emeği geçen yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Ömer Yay'ın ardından konuşan İl Müftüsü İlyas Serenli, Sakarya'da 584 kursun bulunduğunu belirterek "Bu kurslarda 407'si kadrolu, 395'i ise geçici olmak üzere toplamda 802 personelimiz bulunmaktadır. 16 bin 231 öğrencimiz ise eğitim görmektedir. Erkek öğrencilerimizin sayısı, kız öğrencilerimizden daha az durumda. Yaz kurslarımızda ise toplamda 128 bin 800 öğrenciye eğitim verilmektedir. Orhangazi kursumuzun ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas'ın yaptırdığı duanın ardından, Vali Hüseyin Avni Coş ve protokol üyeleri Orhangazi Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun temelini attı. Programın ardından misafirlere ikramda bulunuldu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhangazi Kur'an Kursu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement