"Osmaniye Turizmden Hak Ettiği Payı Alamıyor" - Son Dakika
Yerel

"Osmaniye Turizmden Hak Ettiği Payı Alamıyor"

"Osmaniye Turizmden Hak Ettiği Payı Alamıyor"

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Turizm Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden heyeti makamında kabul etti.

16.04.2013 12:11  Güncelleme: 12:18

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Turizm Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden heyeti makamında kabul etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 37. Turizm Haftası etkinlikleri hakkında Vali Cerrah'a bilgi verdi. Vali Cerrah ise Osmaniye'nin Arslantaş Açık Hava Müzesi, Kastabala Antik Kenti, Ala Cami ve 26 kalesi ile önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu, ayrıca 43 yaylası ile de doğal güzellikler bakımından oldukça zengin bir il olduğunu, ancak tanıtım yetersizliği nedeniyle ilin turizmden hak ettiği payı alamadığını söyledi. Cerrah, "Osmaniye'nin çok değerli tarihi ve kültürel değerleri var. Ancak ilimizi yeterince tanıtamadığımız için ilimizi ziyaret eden turist sayısı çok fazla değil. Osmaniye'nin tanıtımı konusunda herkese görev düşüyor. Sivil Toplum Kuruluşları, yerel turizm işletmeleri ve Osmaniyelilerin, ilin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini tanıtması gerekiyor" dedi.

Vali Cerrah, sözlerinin sonunda Turizm Haftasını kutlayarak, "Önce Osmaniye halkı kültürel değerlerine, tarım ürünlerine, tarihi değerlerine inanmalı. Eğer vatandaşlarımız bunlara inanmaz ve bunların tanıtımını yapmazsa, Osmaniye olduğu yerde kalmaya devam eder. İlimizin ekonomik olarak güçlenmesi için, ilimizin gelişmesi ve vatandaşlarımıza daha iyi yaşam imkanları sunulabilmesi için hepimizin bunları tanıtması lazım" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Halit Deveci başkanlığında yapılan ziyarete İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, TÜRSAB Osmaniye Temsilcisi Menderes Çetinkurt, Büyük Osmaniye Oteli Temsilcisi Elif Esra Doruk, Park 328 AVM Genel Müdürü Mustafa Yalçın, Park 328 AVM Halkla İlişkiler Müdürü Şeyda Öz katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Osmaniye Turizmden Hak Ettiği Payı Alamıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement