Özden Altıparmak Serik'te - Son Dakika
Yerel

Özden Altıparmak Serik'te

Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak'ın, Vali yardımcıları ve kaymakam eşleri ile her ay birlikte gerçekleştirdiği bir ilçe ziyaretinin bu ayki durağı Serik oldu.

14.05.2011 16:41

Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak'ın, Vali yardımcıları ve kaymakam eşleri ile her ay birlikte gerçekleştirdiği bir ilçe ziyaretinin bu ayki durağı Serik oldu.

Ziyarette, Özden Altıparmak'ın yanı sıra, vali yardımcıları, Mehmet Seyman'ın eşi Ayla Seyman, Fuat Ergün'ün eşi Asiye Sıdıka Ergün, Mestan Deniz'in eşi Günnur Deniz, Metin Borazan'ın eşi Büşra Borazan, Mehmet Yavuz'un eşi Nurgül Yavuz, Recep Yüksel'in eşi Fehime Yüksel, Aksu Kaymakamı Raif Özener'in eşi Güngör Özener, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk'un eşi Sülün Pamuk, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz'ın eşi Dilek Yılmaz, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş'ın eşi Nesibe Kocabaş, Kaş Kaymakamı Selami Kpankaya'nın eşi Pınar Kapankaya ve Serik Kaymakamı Ahmet Ümit'in eşi Şengül Ümit de yer aldı.

Serik'te ilk olarak özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Özden Altıparmak, Vali Yardımcıları ve Kaymakam eşleri, 14 yaşındaki Halil Küçük'ün annesi Yurdagül Küçük'ün engelli olan çocuğunun duygularını dile getirmesi üzerine duygusal anlar yaşadılar. Ziyarette rehabilitasyon merkezini gezen ve burada bulunan engelli çocuklarla tek tek ilgilenen Özden Altıparmak, okul yöneticilerinden bilgiler aldı. Daha sonra ise rehabilitasyon merkezindeki çocukların hazırlamış olduğu oyunları izleyen Özden Altıparmak ve beraberindeki heyet yanlarında getirdikleri hediyeleri merkezde bulunan çocuklara verdiler.

Özden Altıparmak ziyaretin ardından bir gazetecinin sorusu üzerine, "Her ay sürekli olarak ilçelerimizi geziyoruz. Öncelikle rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ediyoruz. Çocukları ve ailelerini ziyaret ediyoruz. Onların sorunlarını dinliyoruz. Devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımız kendi ayaklarının üzerinde tutunarak hayata atılabilirler" dedi.

Özden Altıparmak, vali yardımcıları ve kaymakam eşleri ile daha sonra Belek'e geçerek yapıldığı 2004 yılından buyana turistlerin yoğun olarak ziyaret ettikleri, üç dinin, cami, kilise ve sinagog olarak bir arada bulunduğu, Kudüs'ten sonra tek yer olan Dinler Bahçesi'ni ziyaret ettiler.

Dinler Bahçesi ziyaretinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2008 yılında başlatılan "Ana-kız okuldayız" okuma-yazma kampanyası kapsamında, 33 kursiyerin Serik'te özel bir kolejde gerçekleşen, kaymakam Ahmet Ümit'in de kendilerine eşlik ettiği sertifika dağıtım törenine katılan Özden Altıparmak, kursiyerlere sertifikalarını dağıtırken, Emine Erdoğan'a teşekkür ederek, kampanya'ya herkesin katılması ve Serik'te okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması temennisinde bulundu.

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin elişi sergisini de gezen Özden Altıparmak ve beraberindekiler, Serik'ten ayrılmadan önce Zeytintaş mağarası, Aspendos antik kenti ve tarihi Selçuklu köprüsüne de ziyarette bulundular.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özden Altıparmak Serik'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement