Patnos'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Patnos'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

Patnos\'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

Patnos ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

04.10.2013 17:57

Patnos ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Patnos Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, İlçe Müftüsü Abdulvehap Şakrak, Patnos Gazeteciler Derneği Başkanı Faruk Yavuz, din görevlileri ve emekli imamlar katıldı.

Müftü Şakrak, burada yaptığı konuşmada, camilerin bir Müslüman için en önemli yerler olması gerektiğini belirterek, toplumun her kesiminin camileri hayatlarının bir parçası haline getirmeleri gerektiğini söyledi. Her Müslüman'ın camilerle iç içe olması gerektiğini vurgulayan Şakrak, şunları kaydetti:

"Camiler, hayatımızın ortasında olamlıdır. Sadece erkekler değil kadınlar ve çocuklar da camiyi hayatlarının bir parçası olarak kabul etmek zorundadır. İlim tahsili konusunda sistemli bir yapı olmadığı zamanlarda eğitim kurumu olarak camiler kullanılıyordu. Peygamber Efendimiz camilerde ilme son derece önem verirdi. Eskiden 400 öğrencinin yatılı kaldığı camiler vardı. Bu camilerin ihtiyaçlarını gideren görevliler bulunurdu. Bu da camilerin sadece ibadet amaçlı kullanılmaması gerektiğine işaret etmektedir."

Program, verilen yemekle sona erdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Patnos'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement