Patnos'ta 'Yöresel Yemekler ve Eşya' Festivali - Son Dakika
Yerel

Patnos'ta 'Yöresel Yemekler ve Eşya' Festivali

Patnos\'ta \'Yöresel Yemekler ve Eşya\' Festivali

Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Doğansu Kız Yatılı Bölge Okulu tarafından hazırlanan 'Yöresel yemekler ve eşya' festivali büyük ilgi gördü.

31.05.2013 11:03

Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Doğansu Kız Yatılı Bölge Okulu tarafından hazırlanan 'Yöresel yemekler ve eşya' festivali büyük ilgi gördü.

Doğansu Kız YBO tarafından düzenlenen festivale Kaymakam Üzeyir Yılmaz ve eşi Nur Yılmaz, Belediye Başkanı Mahmut Yıldız, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Garipoğlu, Mal Müdürü Özer Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Işık, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programdan önce bir konuşma yapan Doğansu Kız YBO Müdiresi Abidet Gül, okullarında yaklaşık 300 kız öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü belirterek, "Çocuklarımızın okuması için elimizden gelen her şeyi seferber etmiş durumdayız. Bölge insanımızın kız çocuklarını okutması için her yolu deniyoruz. Kız çocuklarımızın evlerindeki rahatlığını okulumuzda da sağlamaya çalışıyoruz. Okulumuzda okuyan kız çocuklarının velileri, okulumuzu ve çocuklarını görmeye geldiklerinde onlara ilk önce pansiyon bölümünü gezdirerek çocuklarının kaldıkları, yattıkları ve çalıştıkları ortamı gösteriyoruz. Veli, bu yerleri görünce kız çocuğunu artık merak etmiyor ve gönül rahatlığı içinde kızlarını bize teslim ediyorlar" dedi.

Okul Müdiresi Abidet Gül'ün konuşmasından sonra okula katkıda bulunan belediye yetkililerine ve vatandaşlara birer plaket takdim edildi. Ardından okulun spor sahasında düzenlenen festival alanını gezen davetliler, çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgiler aldılar. Serginin gezilmesinden sonra Doğansu Kız YBO tarafından katılımcılara 'Yöresel lezzetler' adı altında çeşitli ikramlarda bulundular.

Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz ve eşi Nur Yılmaz ile Patnos Belediye Başkanı Mahmut Yıldız, öğrencilerin yapmış oldukları 3 adet resmi de satın aldılar.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Patnos'ta 'Yöresel Yemekler ve Eşya' Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement