Payas'ın 'İlçe' Olma Umudu - Son Dakika
Yerel

Payas'ın 'İlçe' Olma Umudu

Payas\'ın \'İlçe\' Olma Umudu

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Payas belde Belediye Başkanı Bekir Altan, MHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

12.07.2012 11:59

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Payas belde Belediye Başkanı Bekir Altan, MHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Altan, Ankara'da düzenlenen törenle parti rozetini takarken, Başbakan Erdoğan'ın da Payas'a 'ilçe' olma sözünü verdiğini söyledi.

Türkiye'nin en büyük 'Ramazan Şenliği' olarak öne çıkan etkinlikte Rafet Elroman konserinin son bölümünde sahneye çıkarak, halkı selamlayan Altan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamını belde sakinlerine iletti. Altan, "Payas'ın ilçe olma özlemi bir yıl önce başlayan bir süreç değildi. Özellikle benim belediye başkanlığımla birlikte 2002 yılında AK Parti'nin iktidara geldiğinden bu yana Payas'ın ilçe olması sürekli konuşuluyordu. Tabi sadece 2002 yılından bu yana değil, daha öncesine bakarsak ANAP'ın iktidarda olduğu, Bakanlar Kurulu kararıyla bir gecede ilçelerin oluşturulduğunu hatırlayalım; Belen, Erzin ve Kumlu'nun ilçe olmasını. O tarihten bu yana her gelen siyasetçi ve eline mikrofonu alan herkes biz gelirsek Payas'ı ilçe yapacağız vaadleri verdiler. Yani her seçim döneminde Payas'ın ilçe olması konuşuluyordu. Benim dönemimdede oldu 1999 seçimlerinde biz iktidara gelirsek Payas'ı ilçe yapacağız dediler. 2002 de aynı şeyler konuşuldu. Nasıl İskenderun'un il olması konuşuluyorsa Payası'n da ilçe olması konuşuluyordu" dedi.

"Biz Payas'ı seviyoruz, Allah rızası için seviyoruz" diyen Altan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Kıt imkanlar ile bir çok belediyenin hatta büyük şehir belediyelerinin yapamadıkları hizmetleri yaptık. Kanalizasyonu ile yolları ile arıtma tesisleri ilekapalı spor salonları yeşil alanları, sanatçılara sporculara verdiğimiz destekler, gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin en büyük ramazan şenliklerini biz belde imkanlarıyla gerçekleştiriyoruz. Payas'ta bir çok hizmeti yaptık hizmet eksiğimiz yok. Bundan sonra ne yapmamız gerekiyor Payas'ı ilçe yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki seçimlere Hatay büyük şehir belediyesi olarak katılacağı için bir karar verilmesi gerekiyordu. ya mahalle olacaktık yada ilçe olup az önceki coşkuyu hep birlikte bundan sonrada yaşayacaktık. Bu şehrin ilçe olabilmesi için daha iyi hizmetler alabilmesi için birinin fedakarlık yapması gerekiyordu oda bizdik."

Payas'ın, Türkiye genelinde oluşturulacak 13 büyükşehir ile birlikte 'ilçe' statüsüe kavuşacağına inandığını, bunun sözünü de bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da yapmış olduğu görüşmede aldığını anlatan Altan, kendisini Payas'a davet ettiklerini ve belde halkının Başbakanına olan sevgisini de bizzat anlattıklarını dile getirdi. Bekir Altan, "Kendisi de; 'Payaslı hemşehrilerime selamımı götürün. En kısa süre içerisinde geleceğim. Tabi ki çok yoğun çalışıyorum fırsat bulduğumda geleceğim' dedi. Bu Payas'a gösterilen bir ilgidir ve hatta Payas'a vefa neticesinde verilen bir hizmettir. Bu bunu böyle değerlendirmek gerekiyor. Erzin, Belen ve Kumlu ilçe olurken, Payas belde olarak kaldı. Bu ne Belen'in ne Kumlu'nun bunu hak edip etmediği olarak değerlendirilmemesi lazım. Nedir bu siyaseten yapılan bir işlemdi" ifadesini kullandı.

Altan, "Bu siyasi bir karardır bu beşeri düzen içerisinde siyaset bunu istiyorsa bizde bunu yapmak zorundayız. Fedakarlık konusunu farklı algılayabiliyorlar. Şehrime hizmet etmek noktasında ne yapmam gerekiyorsa ben onu yapıyorum. Yoksa o partiden bu partiye geçmek manasında değil. Halk istedi biz yaptık. Halk ne istiyorsa biz onu yapmak zorundayız. İşte başarının sırrı buradan geçiyor. Biz üç dönemde her defasında oy oranımızı arttırarak seçildik. Halkımızın acı tatlı her gününde yanlarında olduk. Bugüne kadar olduğumuz gibi bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Halk bize bu sorumluluğu veriyor biz Allah rızası için halkımızı seviyoruz" görüşünü dile getirdi.

MHP'den istifa ettiği için herhangi bir sitemle karşılaşmadığını kaydeden Altan, 13 yıl boyunca MHP çatısı altında onuru, gururu ile hizmet ettiğini, acı ve tatlı günler geçirdiğini söyledi. Altan, "Onların bir çoğuyla sohbet ettik ve helalleştik. Ben Payas'ın ilçe yapılması için bir söz verdim. Dün dündür bugün bugündür mantığıyla hareket etmedik. Seçim meydanlarında verdiğimiz sözleri unutanlardan olmadık halkımıza ne söz verdiysek tuttuk. Hani bir söz vardır; 'Öl söz verme öl sözünden dönme' diye. Biz Payas halkına ölümüne bir söz verdik ve sözümüzü tuttuk. Bu ayrıntıları MHP camiası iyi bildiği için bir sitem bir düşmanlık olmadı. Biz bugüne kadar olduğu gibi her ideolijiden her partiden, her siyasi görüşten insanımıza hizmet ettik ve bundan sonrada ayrım yapmadan halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Payas'ın 'İlçe' Olma Umudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement