Piraziz ilçesinde "8. Yela Yağlı Güreş" şenliği gerçekleştirildi.
Tepeköy Yela mevkisinde gerçekleştirilen şenliğe 100'e yakın güreşçi katıldı. Kıyasıya mücadalelere sahne olan şenlikte dereceye giren güreşçilere ödülleri törenle verildi.
Tepeköy Kalkındırma Hayır Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mürsel Genç, ata sporu güreşi yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma adına şenliğin geleneksel olarak düzenlendiğini söyledi.
Genç, Giresun'da düzenlenen şenliklerin büyük kısmının o yörelerin geleneklerine ve eğlence kültürüne yönelik yapıldığını ifade ederek, "Oysa ki bizim şenliğimizin içeriği tamamen farklı. Ata sporumuz olan güreşi yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz. Gelecek yıllarda da bu şenliğimizi tekrarlayacağız" dedi. - Giresun
Son Dakika › Yerel › Piraziz'de '8. Yela Yağlı Güreş' Şenliği Gerçekleştirildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.