Polisten Kadın Kursiyerlere Güvenlik Semineri - Son Dakika
Yerel

Polisten Kadın Kursiyerlere Güvenlik Semineri

Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından kadınlara güvenlik semineri verildi.

28.02.2014 16:07  Güncelleme: 17:34

Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kurs gören kadınlara güvenlik semineri verildi.

Polis memuru Kahraman Demir, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleşen seminerin amacının kadınların ev, iş ve sosyal hayatta güvenli bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak olduğunu ifade eti.

Demir, seminerde, Toplum Destekli Polislik faaliyetleri ve polisiye tedbirler ile suç ve suçlularla mücadele konularında açıklamalarda bulundu.

Güvenlik hizmetlerinde önleyici tedbirlerin yetersiz olduğunu, suç ve suçlularla mücadelede polisin yanı sıra vatandaşların da sorumluluk alması ve çevresine duyarlı olması gerektiğini ifade eden Demir, "Suç olgusunun vermiş olduğu kayıplar bazen insan hayatına da mal olabiliyor. Hiçbir tedbir almadan suç ve suçlulardan korunmak mümkün değil. O halde yaşadığınız alanlarda gerekli tedbirleri alarak suç ve suçluya fırsat vermeyin" dedi.

Kadınların özellikle değerli eşyalarını hırsızların kolayca bulduğu, yatak odalarına saklamalarının yanlış olduğunu anlatan Demir, "Çarşı ve pazarda alış veriş yaparken çantalarınızı vücudunuzun önüne yakın ve koltuğunuz altında bulundurun. Hırsızların daha çok vücudun yan ve arka tarafında taşınan çantaları gasp ettikleri tespit edilmiştir" dedi.

Seyyar satıcılar, kapıdan satış, kontör dolandırıcılığı, kapı ve pencere emniyeti, şüpheli kişi ve araç, hırsızlık, gasp, çocukların kötü alışkanlıklardan korunmaları konularında bilgilendirmelerde bulunulan seminere 60 kadın kursiyer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polisten Kadın Kursiyerlere Güvenlik Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement