Prime Mall Antakya Açıldı - Son Dakika
Yerel

Prime Mall Antakya Açıldı

Prime Mall Antakya Açıldı

Artuğ Çetin, 100 milyon dolarlık Alışveriş Merkezi yatırımıyla bölgede 3 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

14.10.2011 17:20

Prime Development CEO'su Artuğ Çetin, 100 milyon dolarlık Alışveriş Merkezi yatırımıyla bölgede 3 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

Çetin, açılış öncesi düzenlendiği basın toplantısında, ödüllü proje Prime Mall'ın hedeflenen tarihten 5 ay erken açılarak kiracıların yüzünü güldürdüğünü ve 50 milyon dolar ciro kazandırdıklarını belirtti.

Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi'nin yüzde 100 Türk ekibinin eseri olduğunu ifade eden Çetin, şöyle devam etti:

"Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi'ni 5 ay önce açmamıza rağmen alışveriş merkezimizin yüzde 93'lük bölümü kiralandı. Özellikle son iki ayda inşaatta neredeyse günde bin 50 kişi çift vardiyada toplam 18 saat mesai harcadı. Projenin erken tamamlanmasıyla, kiracılar yaklaşık 50 milyon dolarlık ek ciro geliri elde ettiler. Ayrıca 100 milyon dolarlık Alışveriş Merkezi yatırımıyla bölgede 3 bin kişiye istihdam sağladık."

Çetin, 98 bin metrekare inşaat alanı ve 37 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan Alışveriş Merkezi'nin Antakya'da ilk olma özelliğini de taşıdığının altını çizdi.

Alışveriş merkezinin 125 mağaza, yiyecek ve içecek alanı, hipermarket, 8 salonlu sinema kompleksi, bowling salonu ile 360 metrekare büyüklüğünde buz pateni pistine sahip olduğunu belirten Çetin, "Hatay bölgesi için bir buluşma ve çekim merkezi olması beklenen Prime Mall Antakya, teknoloji ve yöntem anlayışıyla da pek çok yeniliği beraberinde getiriyor" diye konuştu.

Çetin, Suriye ile çevre illerden gelenlerle birlikte yılda 700 bin kişinin alışveriş merkezini ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi'nin açılış kurdelesini Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş birlikte kesti.

Bu arada, vatandaşlar ilk gün olmasına rağmen, alışveriş merkezine büyük ilgi gösterdiler, bazı firmalar açılış nedeniyle ürünlerde indirim yaptılar.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Prime Mall Antakya Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement