Projemi Yazıyorum" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Projemi Yazıyorum" Etkinliği

Projemi Yazıyorum" Etkinliği

2237 programı kapsamında TÜBITAK desteğiyle düzenlenen “Projemi Yazıyorum” etkinliği Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi.

26.05.2014 14:33

2237 programı kapsamında TÜBITAK desteğiyle düzenlenen "Projemi Yazıyorum" etkinliği Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remzi Şahin, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İhsan Efeoğlu, ve düzenleme kurulu adına Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul'un açılış konuşmalarıyla başlayan programda, Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul, proje yazımı eğitiminin süreklilik arz etmesi gerektiğini vurgulayarak eğitimin katılımcılara, üniversitemize ve ülkemize faydalı olmasını diledi.

Prof. Dr. İhsan Efeoğlu Fen Bilimleri Enstitüsü olarak bu ve benzeri eğitimleri daima desteklediklerini belirtti. Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remzi Şahin, mühendislik fakültesi olarak proje önerisi verilmesine ve yürütülen projelere önem verdiklerini ve proje yapan akademisyenleri akademik destek ve teşvik kriterleri çerçevesinde ödüllendirerek, fakülte genelinde ilan ettiklerini vurguladı. Ayrıca öğrenci bitirme projelerini de bu yıl fakülte genelinde bir şenlik havasında "proje şenliği" olarak düzenleyeceklerini belirtip, lisans öğrencilerinin de proje odaklı çalışmalarının teşvik edildiğini vurguladı.

Atatürk Üniversitesi Rektör yardımcısı, Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu konuşmasında, üniversite olarak proje önerisi hazırlama konusunda teşvik unsuru olarak akademisyenlerin konferans katılımlarında ek bütçe sağlandığını, akademik değerlendirme ve teşvik kriterlerinde projelerin değerlendirildiği ve en iyi projelerin ödüllendirildiğini vurguladı. Atatürk Üniversitesi yönetimi olarak TUBITAK projelerini teşvik amacıyla proje teşvik ikramiyeleri kapsamında TUBITAK a proje yazan ve kabul ettiren öğretim elemanlarına teşvikler verildiğini belirtti. Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, TÜBİTAK'ın son yıllarda sağladığı kaynakların proje ve diğer akademik faaliyetler içinde kullanılmasının önemine değindi.

Konuşmaların ardından etkinlik İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Cansız'ın TÜBITAK desteklerini anlatan konuşmasıyla devam etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Projemi Yazıyorum' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement