Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

16.03.2012 22:40

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, devletin zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren bölgelerde yatırım yapan müteşebbislere, 30 yıllık vergiden muafiyet ve istisnalar getirmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, devletin zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren bölgelerde yatırım yapan müteşebbislere, 30 yıllık vergiden muafiyet ve istisnalar getirmesi gerektiğini söyledi.

Kamalak, partisinin Bayburt İl Başkanlığınca düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısında, göçün çok yoğun yaşandığı bölgelere devletin el atması gerektiğini belirtti.

"Devlet zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren bölgelerde yatırım yapan müteşebbislere, 30 yıllık vergiden muafiyet ve istisnalar getirmelidir. Bu yörelere devlet, öncü yatırımlar yapmalı" diyen Kamalak, devletin, özel teşebbüse de teşvik ve yatırıma yönelik destek vermesi gerektiğini ifade etti. Kamalak, "Buralardaki, Doğu Anadolu'daki fabrikaları satmak şöyle dursun, yeni fabrikalar kurulmalıdır" diye konuştu.

Partililere, "Her türlü saygıya layık insanlarımızsınız" diye seslenen Kamalak, şunları kaydetti:

"Çünkü ne gibi baskılar altında olduğunuzu biliyorum. Ne gibi küçümseyici nazarlara muhatap olduğunuzu biliyorum. Çünkü benzer sözlere, benzer bakışlara zaman zaman yoğun bir şekilde ben de muhatap oluyorum da oradan biliyorum. Deniliyor ki 'ey milli görüşçüler, siz hala orada mısınız- Bak bölündünüz, bir avuç insan kaldınız. Sizden ayrılanlar ne iyi ettiler, mevkilere, makamlara geldiler, oğullarına, kızlarına ve hatta torunlarına iş buldular, zengin oldular, siz hala orada mısınız- Vazgeçin bu davadan' diye, nice sözlere muhatap olduğunuzu biliyorum. Değerli kardeşlerim, emin olun size acıyarak, kendisini akıllı zanneden o insanlar var ya emin olun asıl acınacak olan onlardır."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

- BAYBURT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması - Son Dakika


Advertisement