Saadet Partisi'nin Soma Belediye Başkan Adayı Türkmen - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisi'nin Soma Belediye Başkan Adayı Türkmen

Saadet Partisi\'nin Soma Belediye Başkan Adayı Türkmen

Saadet Partisi (SP) Soma Belediye Başkan adayını belirledi.

16.08.2013 14:51

Saadet Partisi (SP) Soma Belediye Başkan adayını belirledi. Parti ilçe teşkilatı yıllardır Soma'da avukatlık mesleğini yürüten Egemen Bülent Türkmen'i İl Başkanı ve parti yönetiminin katıldığı toplantı ile basına tanıttı.

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Soma'da Belediye Başkanlığı için adayını ilk açıklayan Saadet Partisi oldu. Saadet Partisi İlçe Teşkilatı'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Mayda, İlçe Başkanı Ahmet Katırcı, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

KATIRCI: "SEÇİME İYİ BİR ŞEKİLDE GİRECEĞİZ"

İlk olarak konuşan İlçe Başkanı Ahmet Katırcı, Saadet Partisi'nin adayını ilk açıklayan parti olduğunu belirterek, "Milli görüş belediyeciliğinin güzelliklerini Somalılar'a göstermek için çalışmalara başladık. Mahalle, köy ve ev toplantılarıyla seçim çalışmalarımızı hızla sürdürerek seçime iyi bir şekilde gireceğiz." dedi.

TÜRKMEN: "SOMA'YI MİLLİ GÖRÜŞÜN ÖRNEK İLÇESİ OLARAK ÖNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

Saadet Partisi Soma Belediye Başkanı Adayı Av. Egemen Bülent Türkmen ise yaptığı konuşmada, "Özellikle Somamızı Milli Görüş'ün örnek belediyesi, örnek ilçesi olarak öne çıkarmak istiyoruz. 1969 yılında siyasi hayatta mücadelesine başlayan milli görüşün en büyük ve en önemli icraatları yerel yönetimlerdeki başarısıdır. Biz böyle bir partiden aday olmaktan ötürü kendimizi şanslı kabul etmekteyiz. Halkımızın tamamına yakının teveccühünü almış, kazanmış olduğu hiçbir yerel yönetimde adını yolsuzluklara, usulsüzlüklere bulaşmamış başarıyı esas almış bir partiden aday olmak bizi diğer rakiplerimize karşı bu hizmet yarışında bir adım öne çıkartmaktadır." dedi. Milli Görüş belediyeciliğinin tarifini de yapan Türkmen şöyle konuştu:

"Belediyelerin giriş kapılarında 'Rüşveti alan da, veren de melundur. Rüşvet alan da veren de ateştedir!' yazardı. İşte belediyeciliğin kaymağını yiyen siyasi erklerin uykularını kaçıran gelişmeler bundan sonra başlamıştır. Merkezi yönetimin milli görüş belediyelerinin bütçelerini kısmasına rağmen kendi imkanları ile yaptıkları hizmetler, yatırımlar rahatsız etmiştir. 'Devletin malı deniz yemeyen …! ve yine o dönemde bir söz vardı, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' yani günümüz belediyeleri gibi her gün billboardlarda şişirme reklam yapılmıyordu, on binlerce gramajı yüksek karton kapak yaldızlı tanıtım kataloğu/dergi/broşür/cd/ bastırıp sonra bir yenisini bastırıp trilyonları hurdaya göndermiyorlardı. Onlar yaptıkları ile göze hitap edip, halkın içerisine girerek bire bir vatandaşı bilgilendiriyorlardı. Halktan topladığı parayı reklam parası diye birilerine peşkeş çekmiyorlardı."

"MİLLETİN DE, SOMA'NIN DA TEK ŞANSI SAADET"

Belediyecilikte de destanlar yazarak çığır açtıklarını hatırlatan Türkmen, "O gün çaktığımız çıtayı hala aşabilen yoktur. Bu misyon işidir. Yoksa iktidar partisinden olmak Ahmet, Mehmet olmak ile başarı elde edilemez. Yalnızca Allah rızası için siyaset yapan teşkilatta herkes başarılı olmaya mecbur kalır. Şeffaf yönetim anlayışıyla, har vurup harman savurmayan yönetim anlayışıyla, sadece birilerinin cebini doldurmamak için 2014 yılı belediye seçimlerinde yönetime en iddialı şekilde talibiz. Gayemiz birilerini kazandırmak değil, mutluluğu hep beraber paylaşmaktır." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi'nin Soma Belediye Başkan Adayı Türkmen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement