Şafak'tan Göletler İçin Çifte Önerge - Son Dakika
Yerel

Şafak'tan Göletler İçin Çifte Önerge

Şafak\'tan Göletler İçin Çifte Önerge

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde'deki göletlerin durumunu ve gölet etrafındaki inşaatlara dair Orman ve Su İçleri Bakanı Veysel Eroğlu'na 2 yazılı soru önergesi verdiklerini söyledi.

30.01.2012 11:50

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde'deki göletlerin durumunu ve gölet etrafındaki inşaatlara dair Orman ve Su İçleri Bakanı Veysel Eroğlu'na 2 yazılı soru önergesi verdiklerini söyledi.

CHP'li Şafak sorularında, bakanlığın 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında Türkiye'de devam eden diğer göletlerin durumuna dair de soru yöneltti.

Şafak'ın soru önergesi şu şekilde: "Niğde Merkez Hançerli Göleti ve Sulaması ile Çiftlik Azatlı Göleti ve Sulaması Projelerinin inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır? "Bor Kılavuz Göleti ve Sulaması, Merkez Kayırlı Göleti ve Sulaması, Çamardı Ören Göleti ve Sulaması, Ulukışla Handeresi Göleti ve Sulaması Projelerinin", planlama ve projesi ne zaman bitecektir ve inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır? Niğde ili Gölet ve Sulama Projeleri çalışmaları doğrultusunda, "Göl-Su 1000 Günde 1000 Gölet Projesi" 1000'inci günün sonunda mı başlıyor, yoksa 1000 günün içinde bu projelerinin hepsi tamamlanacak mıdır? "Merkez Hacıabdullah Göleti ve Sulaması" ile "Çamardı Bademdere Göleti ve Sulaması Projeleri" planlama ve proje ihalesi ne zaman yapılacaktır? Niğde-Merkez Koyunlu Göleti Projesinde, yapılan çalışmalar sonucunda Koyunlu Göleti'nin su tutmadığına karar verildiği söylenmektedir. Koyunlu Göleti'nin devamı için iyileştirme çalışmalarınız var mıdır? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Niğde-Ulukışla Darboğaz Göleti ve Sulaması Projesinde gölet tamamlanmıştır. Projede yer alan Darboğaz Sulama Kanalı inşaatı ne zaman tamamlanacaktır?"

Şafak önergeye dair, "Niğde'de birçok gölet projesi olmasına rağmen, zamanında bitmeyen projelerin varlığı söz konusudur. Niğde için, tarım için su hayattır. Bu nedenden dolayı bakanlığın bu konuya özel olarak eğilmesini istedik. Bundan sonra ki süreçte de bu konunun üzerinde olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.leti ve Sulaması Projelerinin inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır? - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şafak'tan Göletler İçin Çifte Önerge - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement