Sağlıkçılar Hipertansiyona Dikkat Çekmek İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçılar Hipertansiyona Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

Sağlıkçılar Hipertansiyona Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

Türk ilaç endüstrisinin gelişiminde 90 yıldır öncü rol üstlenen Mustafa Nevzat İlaç, Hipertansiyonla Mücadele Derneği’nin Dünya Kalp Günü etkinlikleri çerçevesinde “Hipertansiyonun Farkındayız” yürüyüşüne katıldı.

27.09.2014 13:09

Türk ilaç endüstrisinin gelişiminde 90 yıldır öncü rol üstlenen Mustafa Nevzat İlaç, Hipertansiyonla Mücadele Derneği'nin Dünya Kalp Günü etkinlikleri çerçevesinde "Hipertansiyonun Farkındayız" yürüyüşüne katıldı. Dernek üyeleri, doktor ve sağlık çalışanlarının katılımı ile gerçekleşen yürüyüşte, yılda dünyada 9.4 milyon insanın, Türkiye'de ise her dört ölümden birinin nedeni olan hipertansiyon hastalığına "daha az tuz, daha çok egzersiz" mesajları ile dikkat çekildi.

Sağlık için bilimin yolunda ilerlerken sosyal sorumluluk faaliyetlerine de önem veren Mustafa Nevzat İlaç, Hipertansiyonla Mücadele Derneği'nin 'Dünya Kalp Günü' etkinlikleri çerçevesinde 27 Eylül'de İzmir'de düzenlediği "Hipertansiyonun Farkındayız" yürüyüşüne katıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önlenebilir ölümcül hastalıkların başında tanımlanan, dünyada 1,5 milyar kişide, Türkiye'de ise her üç yetişkinden birinde görülen hipertansiyona olan farkındalığı artırmak için organize edilen yürüyüşte Mustafa Nevzat İlaç, İzmirlileri hipertansiyona ilişkin dağıttığı broşürlerle bilgilendirdi.

"FARKINDALIK DÜŞÜK"

Hipertansiyonla etkili bir mücadelenin ancak bilinçlendirilmiş bir toplumda mümkün olabileceğini ifade eden Hipertansiyonla Mücadele Derneği Üyesi Prof. Dr. İstemihan Tengiz, şöyle konuştu:

"Hipertansiyonun önemli bir sağlık sorunu haline gelmesi, hastalığın toplum içindeki farkındalığının, ilaç kullanımının ve kan basıncının kontrol altında olma oranlarının düşük olmasına bağlı. Bu yüzden, bizler toplumun hipertansiyon hakkında bilinçlendirilmesini ihtiyaçtan öte bir zorunluluk olarak kabul ediyor ve bu amaçla sosyal sorumluluk projelerimizi dört koldan yürütüyoruz. Örneğin, bu yıl hipertansiyon konusundaki bilgilendirme çalışmalarına aynı zamanda 4-6 yaş grubundaki çocukları da kattık."

İlki 2012'de İstanbul'da, diğer yıllarda sırasıyla İzmir ve Ankara'da devam eden ve son olarak yine İzmir'de gerçekleşen "Hipertansiyonun Farkındayız" yürüyüşüne İzmir Karşıyaka Bandosu da katıldı. Müzik ve çocuklara dağıtılan kırmızı kalpli balonlarla renklenen etkinlik için Amgen Türkiye ve Mustafa Nevzat İlaç firmalarının Genel Müdürü Alper Üreten, "Şirket olarak 90 yıllık yolculuğumuzda birçok önemli sosyal sorumluluk projesinde yer aldık. Bugün dünyada 1,5 milyar kişiyi etkileyen ciddi bir sağlık sorunu hakkında önlem almak ve bununla ilgili çalışmalara katılmak bizler için etik bir sorumluluk. Hipertansiyonla Mücadele Derneği'nin öncü olduğu bu değerli çabaya destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıkçılar Hipertansiyona Dikkat Çekmek İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement