Samsun Valisi Aksoy Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Samsun Valisi Aksoy Açıklaması

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Karadeniz'in en büyük şehri olan ilimiz, Karadeniz çanağındaki ülkeler için bir çekim merkezi, bölgesel kalkınma ve gelişmenin merkez kentidir" dedi.

03.01.2012 20:20

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Karadeniz'in en büyük şehri olan ilimiz, Karadeniz çanağındaki ülkeler için bir çekim merkezi, bölgesel kalkınma ve gelişmenin merkez kentidir" dedi.

Vali Aksoy, yaptığı açıklamada, lojistik sektörünün mevcut durumu ve sanayi bölgesi kurulumuna alt yapı oluşturulması amaçlanan projelerin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (OKA) desteklendiğini belirtti.

Enerjide arz güvenliği, deniz taşımacılığı, ticaret bağlantıları için vazgeçilmezliği ve lojistik zenginliğinin, Karadeniz'i uluslar arası alanda çok önemli bir konuma taşıdığını dile getiren Vali Aksoy, şunları kaydetti:

"Ülkemizin kara-deniz-hava ve demiryolu buluşmasına sahip sayılı kentlerden biri olan Samsun, köklü üniversitesi ve eğitilmiş insan gücü, tarım ve sanayi potansiyeli, uluslararası ilişkiler ağına yakınlığı, enerji koridorları girişi, ekonomik ve ticari ilişkiler zenginliği, ihracat ve ithalat açısından potansiyeli, hızla artan ivmesi ve birikimleri ile ülkemizin Karadeniz açılımında ilişki noktasıdır. Karadeniz'in en büyük şehri olan ilimiz, Karadeniz çanağındaki ülkeler için bir çekim merkezi, bölgesel kalkınma ve gelişmenin merkez kentidir. Samsun, Karadeniz'in ve Karadeniz'e kıyı ülkelerin Türkiye ile bağlantısında bir lojistik transfer, üretim ve ihracat-ithalat merkezi olmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda Samsun'da, lojistik sektör platformu kurularak, sektörün etkinliğinin artması ve Samsun'un bir lojistik merkez haline gelmesi için yol haritası oluşturulmasına dönük çalışmalar başlatılmıştır."

Lojistik Master Plan çalışması sırasında belirlenen yerlerin seçiminin daha objektif kriterlere dayandırılarak yapılacağını aktaran Vali Aksoy, açıklamasında, "Önerilen yerler detaylı olarak analiz edilecek ve seçilen bölge ile ilgili kriterler kesinleştirilecektir" ifadelerine yer verdi.

Lojistik Merkez kurulması işlemlerinin hız kazanacağını açıklayan Vali Aksoy, şöyle devam etti:

"İhtisas Lojistik Organize Sanayi Bölgesi için gereken fizibilite çalışması da bu çalışma içine dahil edilecek ve bölge potansiyeli belirlenecektir. Limanların ve demiryolunun yatırım talepleri yönlendirilecek olup, lojistik köyün Samsun'da bulunan üç limana ve OSB'lere olacak etkileri belirlenecektir. Limanlarla OSB'ler demiryolu ağından lojistik köyle azami avantaj sağlayabileceklerdir."

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Valisi Aksoy Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement