Sanatseverlerin Eserleri Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Sanatseverlerin Eserleri Görücüye Çıktı

Sanatseverlerin Eserleri Görücüye Çıktı

Kütahya Sanat Merkezi ve Güzel Sanatlar Eğitimini Destekleme ve Dayanışma Derneği, AVM'de sergi açtı.

06.07.2013 11:45  Güncelleme: 11:50

Kütahya Sanat Merkezi ve Güzel Sanatlar Eğitimini Destekleme ve Dayanışma Derneği (GÜSED) AVM'de sergi açtı. 2013 Sezonu yetişkinler Hobi grubunun akrilik ve yağlıboya tekniği eserlerinden oluşan 97 eser sanatseverlerle buluştu.

Kütahya'da Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinden emekli resim öğretmeni ve Dernek Başkanı Zafer Erzincan, Ali Güral Lisesi Resim Öğretmeni Halil Doğaner ve Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Ahmet Altındaş tarafından yetişkinler için düzenlenen hobi kurslarından oluşturulan eserler, AVM'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Vali Yardımcısı Haluk Saygı ve Cengiz Horozoğlu tarafından açılış kurdelesi kesilen sergide akrilik ve yağlıboya eserlerin sergilendiğini bildirildi.

Açılan sergide kurslara devam eden 97 dernek üyesinin 28 eserinin sergilendiğini belirten Dernek Başkanı Zafer Erzincan, "Yetişkinler için hobi kursları, yağlıboya, akrilik boya, suluboya, karakalem, pastel boya, ebru sanatının yanı sıra üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerinin ve güzel sanatlar liselerinin resim bölümlerinin yetenek sınavlarına hazırlanan gençlere eğitimler, kurslar düzenlenmektedir. Sergide 13 üyemizin 97 adet eseri on gün boyunca sergilenecektir" diye konuştu.

Resim Öğretmeni Ahmet Altındaş da her yaşta ve herkesin resim yapabileceğini söyleyerek Kütahya'daki tüm sanatseverleri hem sergiye hem de Kütahya Sanat Merkezi'ne davet etti.

Açılan sergide, Bahattin Aydemir, Süleyman Emrez, Selma Bahşi, Hüsnü Haydaroğlu, Münire Yakar, Aziz Ay, Sena Yeşilceviz, Dilek Tekin, Rasim Çoruh, Nilgün Saygı, Nihat Turan, Emine Bahşi, Sultan Güçlü isimli dernek üyelerinin eserleri sergilendi.

Sergiyi Kütahya Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Nafi Güral, Yönetim kurulu üyeleri ve Nafi Güral'ın kızı Sema Güral Sürmeli de ziyaret etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanatseverlerin Eserleri Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement