Şarkışla'ya "Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu" Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'ya "Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu" Müjdesi

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İlyas Dökmetaş, Şarkışla'ya Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açılacağını söyledi.

02.08.2012 13:40

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Şarkışla'ya Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açılacağını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Senato Üyeleri, Şarkışla Belediyesince bir tesiste verilen iftar yemeğine katıldı.

Rektör Prof. Dr. Dökmetaş, iftarda yaptığı açıklamada, mutlu günlerinden bir tanesini daha yaşadıklarını belirterek, bir ilçeye daha yüksek okulu açma kararını bugün senatoda aldıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinden bugüne kadar verdikleri üçüncü yüksek okul kararı olduğunu ifade eden Dökmetaş, "Şarkışla, hayvancılık ve tarım açısından son derece önemli bir ilçe. Şarkışla'ya Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nun açılmasını uygun bulduk. Bu karar, Şarkışla'ya fakülte kazandırılmasının ilk ayağı oldu. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaymakam Abdullah Uçgun da senatodan çıkan kararın ilçe adına sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirerek, senato üyelerine teşekkür etti.

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ise "Şarkışla'ya tarihi bir gün yaşattığı için başta Rektörümüz olmak üzere tüm senato üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'ya 'Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu' Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement