Şehir İçi Toplu Taşımada Kartlı Sistem İçin İlk Adım Atıldı - Son Dakika
Yerel

Şehir İçi Toplu Taşımada Kartlı Sistem İçin İlk Adım Atıldı

Şehir İçi Toplu Taşımada Kartlı Sistem İçin İlk Adım Atıldı

Uşak Belediyesi şehir içi toplu ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı kartlı sistem için ilk adımı attı.

12.02.2013 15:20

Uşak Belediyesi şehir içi toplu ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı kartlı sistem için ilk adımı attı. Bu yıl uygulamaya geçecek sistem için düzenlenen törenle protokol imzalandı.

Uşak Belediyesi, vatandaşların şehir içi toplu ulaşımı daha rahat kullanmasını sağlamak amacıyla önümüzdeki aylarda kartlı sisteme geçmeyi planlıyor. Kartlı sisteme geçildikten sonra şehir içinde minibüslerle toplu taşıma yapılmayacağını ve otobüslerin kullanılacağını bildiren Uşak Belediyesi projeyi uygulamaya geçirmek için ilk adımı attı. Toplu ulaşımdaki kartlı sistem için anlaştığı firma ile protokol imzalayan belediye uygulamayı kısa süre içinde hayata geçirmeyi planlıyor. Bu kapsamda Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın makamında düzenlenen törenle kartlı sisteme geçiş için protokol imzalandı. Törene; Belediye Meclis Üyesi ve Şoförler Odası Başkan Vekili Mustafa Korkmaz, anlaşmanın yapılığı firmanın yetkilileri Belediye Ulaşım Müdürü Erhan Selvi ve Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Ekrem Taşkestik katıldı.

Toplu taşımada uygulamaya koyacakları kartın çok fonksiyonlu olacağını ve adını "Kent Kart" koyacaklarını belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Toplu taşımada ciddi sorunlar var. Bu sorunları sonlandırmak ve vatandaşlarımızın daha konforlu bir şehir içi ulaşımını temin etmek için yeni sistem getiriyoruz. Bundan böyle şehir içinde minibüslerle yolcu taşımacılığı yapılmayacak. Minibüslerin yerine otobüsler alacak. Otobüslere de halkımız kartı sistemle binecek. Kartlı sistem hem daha kolay olacak hem birden fazla otobüs kullanıldığında daha ucuz olacak. Bugün bu sistemin ilk adımını atıyor ve anlaşma sağladığımız firma ile kartlı sistemin protokolünü imzalıyoruz" dedi.

Yeni sistemin en geç iki ay içerisinde uygulanmaya başlanacağını da belirten Ali Erdoğan, engellilerin kullanımına uygun olacak şekilde belirli sayıda da otobüs olacağını ifade etti. Yeni sistemde üniversite öğrencilerinin kampüse ulaşım sorununun da ortadan kalkacağını sözlerine ekleyen Erdoğan, "Bir Eylül kampusüne gidecek otobüsler metrobüs özelliğinde olacak. Bu otobüslere 160 kişi aynı anda binebilecek. Bu sayede 12 bin civarındaki üniversite öğrencisinin kampüse ulaşma sorunu ortadan kalkacak" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehir İçi Toplu Taşımada Kartlı Sistem İçin İlk Adım Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement