Şehzadeli Miniklerden Ebru Sergisi - Son Dakika
Yerel

Şehzadeli Miniklerden Ebru Sergisi

Şehzadeli Miniklerden Ebru Sergisi

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anaokulu altı yaş öğrencileri tarafından hazırlanan “Ebru ve Ebru Baskı Mataryel” sergisi Manisalıların beğenisine sunuldu.

27.02.2014 17:50

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anaokulu altı yaş öğrencileri tarafından hazırlanan "Ebru ve Ebru Baskı Mataryel" sergisi Manisalıların beğenisine sunuldu.

Magnesia Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşen sergi açılışına Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara, Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Müdürü Fatih Sadi ile Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu ve Anaokulu Müdürü İrfan Demir, öğrenciler ve veliler katıldı. Anaokulu öğretmenlerinin organizasyonuyla düzenlenen ve iki gün açık kalacak sergide öğrencilerin üç hafta gibi kısa bir sürede emek vererek yaptığı çok sayıda eser bulunuyor. Sergide yer alana eserler arasında toprak malzemelerin üzerine uygulanmış ebrular, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Okul olarak sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiklerini ifade eden Şehzade Mehmet Ortaokulu ve Anaokulu Müdürü İrfan Demir, ilk dönem anaokulu öğrencilerinin Lale Kültür Salonu'nda 5 ve 6 yaşlar olarak Atık "Malzemelerden Sergi ve Metrelik Resim Sergisi" açtıklarını söyledi. İrfan Demir konuşmasına şöyle devam etti: "Dönem sonunda ise öğrencilerimiz, veli ve öğretmenlerimize çok güzel bir dönem sonu gösterisi hazırlamıştı. Şimdi de böyle çok güzel bir ebru sergisi açtılar. Bu ebru sergisiyle, çocuklarımızın geleneksel el sanatlarına karşı ilgilerini uyandırmak, estetik açıdan zihinsel ve göz uyumuna katkı yapmak, ayrıca boya karışımlarındaki renk armonilerinin inceliklerini fark etmelerini sağlamak düşüncesiyle hem geleneksel sanatlarımızda hem de diğer görsel sanat dallarında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Altı yaş öğrencilerimizin tamamı aktif olarak bu çalışmaların içerisinde yer aldı. Böyle güzel bir sergiyi bizlerin beğenisine sunan öğretmenlere, öğrencilere ve onlara destek olan ailelerine teşekkür ediyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzadeli Miniklerden Ebru Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement