Şemdinli'de BDP Tarafından Düzenlenen Nevruz Kutlanıldı - Son Dakika
Yerel

Şemdinli'de BDP Tarafından Düzenlenen Nevruz Kutlanıldı

Şemdinli\'de BDP Tarafından Düzenlenen Nevruz Kutlanıldı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde BDP tarafından düzenlenen Nevruz eğlencesi büyük coşkuyla kutlandı.

22.03.2014 18:05

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde BDP tarafından düzenlenen Nevruz eğlencesi büyük coşkuyla kutlandı.

İlçenin Pesan mevkisinde düzenlenen etkinliğe, BDP Eş Genel Başkan Yardımcı Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekilleri Esat Canan, İl Genel Meclisi üyeleri, BDP İl ve İlçe yöneticileri, BDP eş başkan adayları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, "Nevruz özgürlüklerin olduğu gündür. Nevruz Kürtlerin özgür olduğu gündür. Kürtler binlerce bedel verdi. Ama bugün şükürler olsun artık Kürtler bir oldu. Günden güne birlik ve beraberliğini artmış durumdadır. Bu yıl başka bir Nevruz daha var. 30 Mart'ta Kürtlerin büyük Nevruz coşkusu var. İnanıyoruz ki Kürtler 30 Mart'ta el ele verip, 30 Mart'ta Nevruz coşkusunu beraber kutlayacaktır" dedi.

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ise, "Kürt halkı Mezopotamya coğrafyasında kadim bir halktır. Anadil, 15 bin yıldır tüm zorba ve asimilasyonlara karşı, zalimlere karşı varlığını sürdürmüş ve 2014 Nevruz'una ulaştırmıştır. Barışın, demokrasinin alt yapısı, ana dilin varlığıdır. İnanıyorum ki 30 yıl önce Kürt halkının dili yaşamın her alanında özgür olsaydı bu kirli savaş, 30 yıllık savaş olmazdı" dedi.

Yapılan konuşmaların Ehmet Zebari ve yerel sanatçılar sahne aldı.Etkinlik daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şemdinli'de BDP Tarafından Düzenlenen Nevruz Kutlanıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement