Sevgi ve Hoşgörü Konferansına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Sevgi ve Hoşgörü Konferansına Yoğun İlgi

Sevgi ve Hoşgörü Konferansına Yoğun İlgi

Şehzadeler Belediyesi ve ENSAR Vakfının ortaklaşa düzenlemiş olduğu Sevgi ve Hoşgörü konulu konferansa Manisalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

16.03.2016 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediyesi ve ENSAR Vakfının ortaklaşa düzenlemiş olduğu Sevgi ve Hoşgörü konulu konferansa Manisalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Birçok vatandaşın ayakta izlemek zorunda kaldığı konferansta Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın konuşmaları büyük beğeni ile izlendi.

Şehzadeler Belediyesi ve ENSAR Vakfının ortaklaşa düzenlemiş olduğu Sevgi ve Hoşgörü konulu konferansına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Şehzadeler Belediye Başkan yardımcıları Bilal Demir, Ahmet Songüler, MCBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güç, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Gençlik hizmetleri Spor İl Müdürü Savaş Duman, ENSAR Vakfı Başkanı Arif Çeler, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans öncesinde Şehzadeler Belediyesi Koro Şefi Ahmet İnce salonu dolduran vatandaşlara ilahiler okudu. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konferansta birçok vatandaş konferansı ayakta izlemek zorunda kaldı.

ENSAR Vakfı olarak gençlere her alanda hizmetler vermeye gayret ettiklerini ifade eden ENSAR Vakfı Başkanı Arif Çeler, "Şehzadeler Belediyemize ile ortaklaşa düzenlediğimiz sevgi ve hoşgörü gecemize hepiniz hoş geldiniz. Eğitim ve öğretim alanında hizmet eden vakfımız gençlere önem ve değer veriyor. Biz gençlerimizin vatanını milletini milli ve manevi değerler ile yetişmesi için gayret sarf ediyoruz. Biz sadece eğitim öğretim alanında değil, sosyal ve kültürel alanda da faaliyet gösteriyoruz. Şehrimizde yaşayan Suriyeli 15 aileye ensarlık görevini yapıyoruz. Bu noktada büyük gayretler içerisinde çalışan ENSAR Vakfı hanımlar komisyonumuza çok teşekkür ediyorum. ENSAR Vakfı olarak değerler eğitimine de büyük önem veriyoruz. En büyük amacımız değerlerimizi gençlerimize tanıtmak ve onlara hatırlatmaktır. Bu noktadan hareketle Manisa' da liseler arası kompozisyon yarışması düzenledik. Bu yarışmamızda konu olarak ta Sevgi ve Saygıyı seçtik. Biz çalışmalarımızı yaparken çeşitli kesimlerden destekler görüyoruz. Özellikle kurulduğu günden bu güne kadar yasalar çerçevesinde bizlere destek olan başta Şehzadeler Belediyesi başkanı Ömer Faruk Çelik ve ekibine, Yunusemre Belediyesine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"SEVGİ VE HOŞGÖRÜYE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Son zamanlara Sevgi ve Hoşgörüye daha çok ihtiyaç olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bu akşam düzenlemiş olduğumuz konferansımıza teşrifleriniz nedeni ile hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak yoğun programları ve çalışmalarına rağmen bugün şehrimizi şereflendiren değerli hocamız Prof. Dr. Mustafa Karataş'a Fatih'in şehrine, Kanuni'nin şehrine, Evliyalar şehrine hoş geldiniz diyorum. Bugün hınca hınç dolu olan bu salondaki değerli hocamıza özel olan bir sevgi. Allah muhabbetiniz arttırsın, Allah sizlere uzun ömürler versin. Sizler daha çok programlar, konferanslar yapın ki milletimiz daha çok istifade etsin. Bu millet kendisine hakkı öğretenleri her zaman başının üstünde taşımıştır. Sizin İslam'a olan hizmetiniz, davetiniz gönüllerdeki bu sevgi hanesini oluşturmuş ve bu gün Manisa'nın en büyük salonu hınca hınç dolmuştur. Salonun dışında olan ve geri dönmek zorunda olan vatandaşlarımız var. Böylesine anlamlı bir programda bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de bu gün her zamankinden daha fazla sevgiye ve hoş görüye ihtiyacımız var. Birkaç gün önce Ankara'da büyük bir katliam oldu. Orada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu gün buralarda rahatlıkla bu organizasyonları yapabiliyorsak, bu vatanın bölünmez bütünlüğü için bayrağımızın daha güçlü dalgalanması için hayatın baharında tereddütsüz şehadete koşan tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor onları şükran ve minnetle yad ediyorum. Bu gün bu yaşanan terör ve şiddet hadiseleri de gösteriyor ki, her zamankinden daha fazla peygamber efendimizin evrensel mesajına ihtiyacımız var, sevgiye ve hoşgörüye ihtiyacımız var. Bu günde böylesine güzel bir konferans konusu seçtiğimiz için bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum. Hepinize tekrardan hoş geldiniz diyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın Sevgi ve Hoşgörü konulu konuşması salonu dolduran misafirler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in Müftü olan babası İbrahim Çelik'in hayatında önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Karataş, İmam Hatip Lisesi öğrencisiyle İbrahim Çelik'in kendisinin velisi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın programın kapanışında yaptığı duaya salonu dolduran tüm misafirler hep bir ağızdan eşlik ettiler. Konferans sonunda Ensar Vakfının düzenlemiş olduğu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelere takdim edildi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Prof. Dr. Mustafa Karataş'a Mesir macunu ve çiçek takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sevgi ve Hoşgörü Konferansına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement