Siirt'te 'Kadın Futbolunu Geliştirme' Paneli - Son Dakika
Yerel

Siirt'te 'Kadın Futbolunu Geliştirme' Paneli

Siirt\'te \'Kadın Futbolunu Geliştirme\' Paneli

Siirt Valiliği tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Siirt Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) işbirliğiyle "Kadın Futbolunu Geliştirme" konulu bir panel düzenlendi.

15.03.2013 12:02

Siirt Valiliği tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Siirt Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) işbirliğiyle "Kadın Futbolunu Geliştirme" konulu bir panel düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen panele TFF Kadın Ligleri Müdürü Dr. Erden Or, Kadınlar Futbol Ligi Milli Antrenör Necla Güngör ve TFF Çocuk ve Eğitim Uzmanı Aktuğ Sönmez konuşmacı olarak katıldı. Futbolun sadece bir erkek sporu olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten TFF Kadın Ligleri Müdürü Erden Or, futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yönelik yürütülen eğitim ve tanıtım çalışmaları sonucunda kısa sürede kadın futbolunda önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Türkiye'de kadın futbolunun bilinirliğinin son yıllarda artmaya başladığını ifade eden Or, bu noktada Türkiye'de federasyonun kulüplere verdiği desteğin yanı sıra kadın futbolu alanında antrenör eğitimine, sporcuların gelişimine yönelik pek çok çalışma yürütüldüğünü, kadın futbolu ile ilgili Türkiye'nin çeşitli illerinde panel ve seminerler tertiplendiğini kaydetti. Or, "Proje kapsamında belirlenen 8 pilot ilden biri de Siirt'tir. Kadınlar futbol takımının Siirt'te kurulmuş olması da ayrı bir önem taşıyor" dedi.

Milli Antrenör Necla Güngör, futbolun sadece erkek oyunu olmadığını, tüm kamuoyunun desteğini alarak kız çocuklarının futbol oynamasını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. TFF Çocuk ve Eğitim Uzmanı Aktuğ Sönmez de, TFF tarafından okul kulüp işbirliği ile yetenekli sporcuların tespit edildiğini, yetenekli çocuklara futbolla ilgili eğitim desteği verildiğini ve

okullara malzeme yardımı yapıldığını söyledi.

Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala ise, TFF, valilik ve Siirt ASKF işbirliği ile yapılan panelin çok faydalı olduğunu belirterek, ilde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan bayan futbol takımına valilik olarak her türlü desteğin verildiğini dile getirdi.

Panel, TFF'nin projelerini anlatan slayt gösterimi ve kız sporculara malzeme yardımı yapılmasıyla son buldu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'Kadın Futbolunu Geliştirme' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement