Silifke'de "Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Silifke'de "Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği" Sempozyumu

Silifke ilçesinde, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Silifke Meslek Yüksekokulu ve Silifke Kaymakamlığı tarafından "Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği" sempozyumu düzenlendi.

20.12.2014 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke ilçesinde, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Silifke Meslek Yüksekokulu ve Silifke Kaymakamlığı tarafından "Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği" sempozyumu düzenlendi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumda yaptığı konuşmada, rektörlük görevine geldiğinden beri üniversiteye bağlı yüksekokulların bölümlerinin geliştirilmesi ve yöreye uygun fakülte ve bölümlerin açılması için girişimde bulunduğunu söyledi.

Silifke'nin, tarım bakımından zengin olduğunu ifade eden Çamsarı, ilçeye ziraat fakültesi açılması için gerekli araştırma ve incelemelerin yapılacağını belirtti.

Kaymakam Şevket Cinbir de birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek, başarılı çalışmalara imza atılacağını kaydetti.

Silifke'nin, coğrafi konumu, denizi, doğal güzellikleri, tarihi ve turizmiyle de Mersin'in önemli ilçelerinden olduğunu vurgulayan Cinbir, "Biz istiyoruz ki ilçemizde üniversitemiz, kaymakamlığımız, belediyemiz, odalarımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verelim, hareketlilik kazandıralım. Bunun için yöremiz insanının el birliğiyle çalışması gerekmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden sempozyumun birinci oturumu tamamlandı.

İkinci oturumun başkanlığını Aksaray Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. M. Halit Yıldırım yaptığı sempozyuma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Belediye Kültür Müdürü Üstün Zayim ve Kredi Yurtlar Kurumu İlçe Müdürü Kemal Karataş konuşmacı olarak katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silifke'de 'Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement