Şırnak Üniversitesi Myo Bankacılık Semineri Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Şırnak Üniversitesi Myo Bankacılık Semineri Düzenledi

Şırnak Üniversitesi Myo Bankacılık Semineri Düzenledi

Şırnak Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO), öğrencilerine yönelik bankacılık semineri düzenledi.

14.12.2012 12:29

Şırnak Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO), öğrencilerine yönelik bankacılık semineri düzenledi.

Seminere Ziraat Bankası, İş Bankası, Halk Bankası ile Deniz Bank yetkilileri katılarak bankacılık hakkında bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Konferans salonunda düzenlenen seminere Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'ın yanı sıra Şırnak MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaer, banka yetkilileri, MYO öğretim görevlileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Şırnak MYO öğretim görevlisi Erhan Polat'ın moderatörlüğünde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını öğretim görevlisi Erhan Polat yaptı. Polat, MYO'ların akademik eğitimdeki yerlerinden söz ederek; "Biz, meslek yüksek okullarında sektörlere yönelik kalifiye eleman yetiştirirken, meslek ve sektörlere yönelik teorik eğitim veriyoruz" dedi.

Seminerde söz alan banka yetkilileri bankacılık tarihçeleri, bankacılık sektöründe yaşanan sorunlar, bankacılık sektörünün yasal temelleri hakkında bilgi verdi. Şırnak Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz ise meslek yüksek okullarının temel amacının bulundukları kentte, bölgede, yörede sektörlerin ihtiyaç duydukları kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu belirterek; "Şırnak MYO bu amaca yönelik çok iyi çalışmakta. Sektör temsilcileriyle bir araya gelmekte, zaman zaman böylesi seminerler düzenleyerek sektör temsilcilerinin deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmalarına önayak olmaktadır. Gerek semineri düzenleyen Şırnak MYO'ya ve gerekse de bankaların değerli yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Akmaz, seminere katılan banka yetkililerine üniversitenin yayın organlarından oluşan hediye çantaları armağan etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak Üniversitesi Myo Bankacılık Semineri Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement