Soma'da Umut Evleri Projesi - Son Dakika
Yerel

Soma'da Umut Evleri Projesi

Soma\'da Umut Evleri Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, zihinsel ve bedensel engelli çocukların topluma kazandırılması amacıyla başlattığı Umut Evleri projesi Soma'da da hayata geçirildi.

15.11.2012 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, zihinsel ve bedensel engelli çocukların topluma kazandırılması amacıyla başlattığı Umut Evleri projesi Soma'da da hayata geçirildi.

Pilot bölgeler arasında bulunan Soma'da hayata geçirilen proje çerçevesinde engelli kişiler umut evlerine yerleştirilerek topluma kazandırılacak.

Konuya ilişkin olarak Kaymakamlık makamında Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Emniyet Müdürü Cahit Şahin, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, Aile ve sosyal politikalar İlçe Müdürlüğü yetkilileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantı çerçevesinde kurumların destekleri ile kiralanacak evlere engelli ve kimsesiz çocuklar yerleştirilecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan kaymakam Abdülkadir Karataş, "proje çerçevesinde Soma'da merkezde kurumların desteği ile 6 tane ev kiralandı. Başlarında 24 saat bakıcı elemanlar bulunacak. Artık toplumdan uzaklaştırılmış bir vaziyette değil toplumla iç içe bir vaziyette yaşamlarını devam ettirecekler. Arkadaşlık, dostluğun yanı sıra özürlülerimizin alt ve üst kat komşuları olacak. Kafeteryalara çıkıp misafirliğe gidecekler. Buradaki amaçta özürlülerimizin toplumsal hayata uyum sağlamasını gerçekleştirmek. Toplu yaşadıkları yerlerde kişisel gelişimleri tam olarak ilerleyemiyordu. Soma'da rehabilitasyon merkezimiz kapasite üzerinde çalışıyordu. Sırada bekleyen özürlülerimiz vardı. Şimdi burada evlere aktarılacak özürlülerin yerine sırada bekleyenler alınabilecek" dedi.

Proje kapsamındaki kriterleri de belirten Karataş, En az yüzde 50 engelli raporu olması şartının olduğunu da sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da Umut Evleri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement