Spor Camiası 'Huzur Kenti' İçin Tek Yürek Oldu - Son Dakika
Yerel

Spor Camiası 'Huzur Kenti' İçin Tek Yürek Oldu

Spor Camiası \'Huzur Kenti\' İçin Tek Yürek Oldu

Adıyaman’da spora gönül veren ve spor camiasında yer alan kişiler Adıyaman için bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

14.10.2014 16:23

Adıyaman'da spora gönül veren ve spor camiasında yer alan kişiler Adıyaman için bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Spor camiası Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Adıyaman Şubesi'nde bir araya gelerek Kobani eylemleriyle ilgili olaylara dikkat çektiler. ASKF Başkanı Cenap Taşkın yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın huzur kenti olduğu ve bu huzuru bozmaya kimsenin hakkının olmadığını vurguladı.

Cenap taşkın açıklamasında, "Spor camiası olarak, tüm toplum kesimlerini ve tüm kurumları sağduyulu olmaya, her türlü şiddet eylem ve söylemine karşı durmaya davet ediyoruz. Kobani'nin IŞİD terör örgütünün eline geçmesi olasılığı karşısındaki dayanışma hissini ve IŞİD'in sergilediği vahşet karşısında insanlarımızda uyanan tepkiyi anlıyoruz. Bununla birlikte, bu durumun ülke içinde şiddet yoluyla dışa vurulmasını ve ülkemizin eski karanlık günleri anımsatan manzaralara sahne olacak şekilde can kayıpları yaşanmasını, milli değerimiz olan Atatürk büst ve heykelleri ile bayrağımıza yapılan çirkin saldırıları, eğitim kurumlarına kadar uzanan yakıp yıkma eylemlerini üzüntü ile karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz. Kobani ve komşumuz olan ülkelerde yaşanan olaylar ülkemize olan etkileri vesilesiyle Türkiye'yi çok yakından ilgilendirmekle birlikte, söz konusu gelişmeler uluslararası toplum ile birlikte çözüm geliştirilmesi gereken nitelikte olaylardır. Bu nedenle, çözüm sürecine başından beri inanan, destekleyen ve sürecin spor ayağına sahip çıkmaya çalışan bir spor kurumu olarak, Kobani'de yaşanan gelişmeler ile çözüm süreci arasında doğrudan bağlantı kurulmasını sorumlu bir davranış olarak görmüyoruz. Hiç şüphesiz ki, Kobani'de yaşanan insanlık dramına ve sınırımızdaki IŞİD varlığına kayıtsız kalınamaz; bu olağanüstü belirsizlik içeren dönemin uluslararası işbirliği anlayışı içinde yönetilmesi ve 76 milyon vatandaşımızı iç ve dış terör ve şiddetten koruyacak tedbirlerin demokratik ilke ve teamüller çerçevesinde alınması esastır. Spor camiası olarak, tüm toplum kesimlerini ve tüm kurumları sağduyulu olmaya, her türlü şiddet eylem ve söylemine karşı durmaya, çözüm sürecinin akamete uğramadan ilerlemesi konusunda sorumlu davranmaya ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Adıyamanspor Kulüp Başkanı Abdullah Erdem ise, bu tür eylemlere ve suça karışma riski olan gençleri bu yoldan döndürmenin en iyi yolunun spor olduğunu belirterek, spora daha fazla önem verilmesi gerektiğini işaret etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Spor Camiası 'Huzur Kenti' İçin Tek Yürek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement