Suluova Kaymakamı Sarıfakıoğulları Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Suluova Kaymakamı Sarıfakıoğulları Açıklaması

Suluova Kaymakamı Sarıfakıoğulları Açıklaması

"İlçe Proje Kurulu tarafından sunulan iki projemiz hibe almaya hak kazandı"

11.07.2013 11:46

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, İlçe Proje Kurulu tarafından sunulan iki projenin hibe almaya hak kazandığını belirtti.

Sarıfakıoğulları, iki yıl önce kurulan İlçe Proje Kurulunun hibe ve kredi birimlerine yönelik çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Hazırlanan iki projeninin hibe almaya hak kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıfakıoğulları, şunları kaydetti:

"2013 yılı teklif çağrısı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında  'Maden Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği' ile 'Avrupa'da Öğrenci Staj Eğitimi' başlıkları altında sunulan iki projemiz yaklaşık 67 bin Avro hibe almaya hak kazanmıştır. Bu projelerimiz sayesinde bölgemizde yoğun olarak bulunan maden ocaklarındaki iş sağlığını ve güvenliğini arttırmak, buralarda çalışacak kalifiye eleman ihtiyacına cevap vermek ve bu sektörde daha verimli çalışmaların ortaya çıkması ile ekonomiye katkısını en üst seviyeye çıkarmak hedeflenmektedir. Bir diğer projemiz ise öğrenci değişimini kapsıyor. Bu kapsamda Avrupa'da yapılacak incelemelerde bu alandaki gelişmeleri, yenilikleri ve uygulanabilecek modelleri kendi okullarımızda uygulama fırsatı bularak istihdamı arttırıcı, sürdürülebilir, insan kaynaklarının yetiştirilmesi, istihdam imkanlarının geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması amaçlanmaktadır."

Sarıfakıoğulları,  projelerde emek sarf edenlere teşekkür ederek, "Bunlar bizler için prestij projeleridir, her ikisi de çok fonksiyonel projeler olup ilçemizin gelişimine de katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova Kaymakamı Sarıfakıoğulları Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement