Suriyelilere Gıda Yardımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Suriyelilere Gıda Yardımı Yapıldı

Suriyelilere Gıda Yardımı Yapıldı

Suriye'den kaçıp Türkiye'ye yerleşen ailelere Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şubesi tarafından Ramazan dolayısıyla gıda yardımı yapıldı.

27.06.2014 13:33

Şanlıurfa'da çadırkentlere yerleşemeyen, kendi imkanları ile kenar mahallelerde ev kiralayıp yerleşen Suriyeli ailelere Kimse Yok Mu Derneği İyilik Merkezi'nde gıda kolileri dağıtıldı.

Yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Şube Müdürü Fevzi Şahin,"Dört yıldır ülkemizde yaşayan bu insanlar büyük sıkıntılar çekiyor. Ev kirası, elektrik su parası ödemede zorluk çeken ve artık bizlerden biri haline gelen Suriyeli vatandaşlara bir nebze olsun küçük bir gıda kolisi ile yardımda bulunmak bizleri sevindiriyor. Sıkça bizden buzdolabı ve vantilatör istiyorlar. Yardımsever insanımıza duyurmak isteriz. Bugün 50 Suriyeli aileye dağıtım yaptık. Toplamda yerli ve Suriyeli olmak üzere Şanlıurfa Kimse Yok Mu Şubesi olarak il-ilçe merkezlerine bin 700 koli dağıtımımız oldu" dedi.

Yardımları alan Suriyeli sığınmacılar dernek yetkililerine teşekkür ettiler. Suriyeli Abdulfettah Okedi"Yardımlar çok az, kalabalık bir aileyiz. Ayrıca ağabeyim daha yeni Suriye'den geldi. Evinde hiçbir şey yok. Evet ara sıra yardımlar alıyoruz ama gerçekten yetmiyor. Ben çalışacak durumda da değilim. Türkiye halkının yardımseverliğine minnettarız "dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Suriyelilere Gıda Yardımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement