Suşehri Kaymakamı Perçi İlçeye Yapılacak Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika
Yerel

Suşehri Kaymakamı Perçi İlçeye Yapılacak Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Suşehri Kaymakamı Perçi İlçeye Yapılacak Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ilçeye yapılacak yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi.

11.06.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ilçeye yapılacak yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Suşehri'ne yapılacak yatırımlarla atağa kalkacaklarını belirten Kaymakam Perçi, "Suşehri ilçemizde eksikliği görülen ve adına yakışır kurumlara kavuşması yeni eğitim yuvaları ve bölge hastanesinin modernize edilip 100 yatak kapasitesine ulaşması için yapılan çalışmalarda büyük yol aldık. Yeni hükümet konağı mevcut ticaret lisemizin olduğu alana yapılacak ve içerisinde Adliye sarayı ile birlikte Polis merkezi olacak şekilde projesi hazırlandı. Ticaret lisemizi de YİBO karşısındaki hazine arazisi üzerine yapmayı planlıyoruz bu okulumuz için bir iş adamımız bir milyon iki yüz bin TL bağış yapacak dört yüz bin TL ise İl Özel İdaresi tarafından finanse edilecek. Ülke genelinde Anadolu Öğretmen liseleri fen lisesi olarak değiştirildiğinden Suşehri Anadolu Öğretmen Lisemiz fen lisesi oluyor bu sayede eğitim kalitesi artacak ve başarı oranı daha fazla olacaktır" dedi.

Eğitim kadrolarının çok iyi olduğunu belirten Perçi, "Kemalpaşa İlkokulumuza ilaveten 9 derslik yapılacak. Anadolu lisemiz inşaatı kaldığı yerden yapılacak. Cengiz Topel Kız Teknik Lisemizin yerine gençlik merkezimiz yapılacak. Orman depomuzun yerine ise 24 derslik Suşehri Anadolu İmam Hatip lisemiz okulu ve bu okulumuza 300 erkek ve 200 kız öğrenci kapasiteli yurt yapılacak. Suşehri Devlet Hastanemizin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı 100 yatak kapasiteli hastanemizde 50 tek,50 tane ise çift kişilik odalar olacak" diye konuştu.

İlçede bazı kurumların yerlerini ise yeni yapılacak yerlerine taşınacağını belirten Kaymakam Perçi, "Askerlik şubemizi ise mevcut ilçe jandarma arkasındaki alana yeni yapılacak yerine taşıyacağız. Sivas Caddesi üzerindeki PTT hizmet binası ve yanındaki Şahinler Cami'side kaldırılacak. Şahinler Camisini mevcut Şeker Pancarı Bölge Müdürlüğü yerine yapmayı planlıyoruz. Hükümet Konağı, Askerlik Şubesi, PTT hizmet binası ve Şahinler Camisi kalkınca buralar meydan ve alan olarak kullanılacaktır. İlçe stadyumumuzun projesi de hazır buraya suni çim saha, türbinler ve tartan piste kavuşturulacak. Biz üzerimize düşen görevi yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Devletimizin bize sağladığı imkanlar doğrultusunda yapılacak hizmetlerin takipçisi olacağız. İlçe her şeye aç bir konumda aldığımız hızlı mesafelerle ilçemiz gelişip büyüyecektir. Herkes işini düzgün yaparsa bizlere yardımcı olursa bizim çözemeyeceğimiz sorun kalmaz. Esnaflarımızın da bizlere ilçenin her sorununda yardımcı olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri Kaymakamı Perçi İlçeye Yapılacak Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement