Tarihi Ev Akseki Kaymakamlığı Tarafından Onarıldı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Ev Akseki Kaymakamlığı Tarafından Onarıldı

Akseki Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 60 yaşındaki Ayşe Akalan'a ait ev onarıldı.

03.01.2012 12:08

Akseki Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 60 yaşındaki Ayşe Akalan'a ait ev onarıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün barınma yardımları kapsamında, Cevizli beldesinde yaşayan ve ekonomik sıkıntı çeken 60 yaşındaki Ayşe Akalan'a ait evin onarımı yapıldı. Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, yaptığı açıklamada, yardıma muhtaç, barınma ihtiyacı bulunan ailelerin daha sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri için çalıştıklarını kaydetti. Son olarak, Cevizli beldesinde kızı ile yaşayan Ayşe Akalan'ın evinin bakımdan geçirildiğini anlatan Çeviren, şöyle konuştu:

"Ayşe Akalan'ın oturmuş olduğu tarihi ve koruma altındaki evin çatısının, penceresinin ve ahşap balkonunun yıkılmaya başladığını, mutfak ve bazı bölümlerinde tamirat gerektiğini, bu nedenle sağlıksız şekilde yaşadığını tespit ettik. Onarım için Koruma Kurulu'ndan izin alındı ve hazırlamış olduğumuz projeyi Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne gönderdik. Projemiz kabul görerek Ayşe Akalan'ın tarihi evi, özelliği bozulmadan restore edildi. Çatısını, balkonunu ve ağaç pencerelerini tamamen yeniledik. Mutfakta tadilat yaptırdık. Tüm bu onarım için 15 bin lira harcama yapıldı."

Kaymakam Mekan Çeviren, devletin sağladığı imkanlar doğrultusunda vatandaşların mağduriyetlerinin giderildiğini, toplumsal barışın sağlanması açısından bu tür uygulamaların çok yararlı olduğunu vurguladı.

Son 2,5 yılda 50 projeden 43'ünün gerçekleştirildiğine dikkati çeken Çeviren, "43 ailemizin daha sağlıklı ortamda yaşamasını sağladık. İlçede bu anlamda mağdur olan diğer muhtaç vatandaşlar için de aynı kararlılıkla çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakımdan geçirilen evi teslim alan Ayşe Akalan, vakıf sayesinde tarihi evinin onarımının yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eşinin 13 yıl önce vefat ettiğini anlatan Akalan, "Evim Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınmıştı. Maddi durumumun el vermemesi nedeniyle evimi onaramadım. Mutluluğumu anlatmam imkansız. Akseki Kaymakamı'na teşekkür ediyorum. Devletimizden Allah razı olsun" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Ev Akseki Kaymakamlığı Tarafından Onarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement