"Tarihin İzinde Derinkuyu" Kitabı Çıktı - Son Dakika
Yerel

"Tarihin İzinde Derinkuyu" Kitabı Çıktı

Derinkuyu Kaymakamlığı ile Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD) işbirliği ile hazırlanan "Tarihin İzinde Derinkuyu" isimli kitap çıktı.

02.01.2012 14:02

Derinkuyu Kaymakamlığı ile Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD) işbirliği ile hazırlanan "Tarihin İzinde Derinkuyu" isimli kitap çıktı.

Derinkuyu eski Kaymakam Vekili Oğuz Cem Murat, KAFSİD Başkanı Mustafa Karakaya ve Türkiye Fotograf Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkan Yardımcısı Sami Türkay ve dernek fotoğraf sanatçılarının ilçenin tarihi güzelliklerini yansıtan fotoğraflardan oluşan "Tarihin İzinde Derinkuyu" isimli katalog kitap yayımlandı.

KAFSİD dernek binasında tanıtımı yapılan ve 48 sayfadan oluşan katalog kitapta, Yasin Reçber, Mustafa Karakaya, Yaşar Alan, Cafer Gezer, Sami Türkay, Yusuf Özuğurlu, Bilge Yeni, Mehmet Emin Arıcı, Fatih Arıkan, Gazi Özdemir, Süleyman Borlak ve Derya Yazar'ın fotoğrafları yer alıyor.

Murat, katalog çalışması ile ilgili olarak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derinkuyu'nun tarihi ve kültürel miras açısından önemli bir zenginliğe sahip olduğunu ifade ederek, "Burada görev yaptığımız süre içinde bu tarihi alanlarla ilgili yaptığımız bu çalışma ile turizme dikkat çekmek istedik" dedi.

Karakaya da, "Derinkuyu'nun tarihi zenginliğini biliyor ve bu yerlerle ilgili çalışmalar içinde bulunmak istiyorduk. İlk olarak buranın tarihi mekanlarını fotoğraf sanatçısı arkadaşlarla bir çalışma içine girerek bir katalog yayını gerçekleşti. Derinkuyu'nun tanıtımına yönelik belgesel çekmek istiyoruz ve ilgililerden ilgi ve destek bekliyoruz" diye konuştu.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Tarihin İzinde Derinkuyu' Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement