'Tarihten Kurguya' Projesinin Tanışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

'Tarihten Kurguya' Projesinin Tanışma Toplantısı Yapıldı

\'Tarihten Kurguya\' Projesinin Tanışma Toplantısı Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tarihten Kurguya' projesinin tanışma toplantısı, Anamur Kaymakamlığı'nda gerçekleştirildi.

08.08.2013 14:05

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tarihten Kurguya' projesinin tanışma toplantısı, Anamur Kaymakamlığı'nda gerçekleştirildi.

Anamur Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda konuşan proje Koordinatörü Begüm Balcı, projenin örgün eğitim ayağının 5 gruptan oluştuğunu, ilk 10 kişilik 1. grubun Anamur'u kapsadığını bu nedenle de Anamur'lu dezavantajlı gençlerle ailelerini Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk'ü tanıştırma amaçlı toplantı yaptıklarını belirterek, "Toplantımız çok verimli geçti. Sayın Kaymakamımız çok yakın ilgi gösterdi. Bu hem bizleri hem de gençlerimizi çok sevindirdi. Kaymakamımız yapacağımız proje çalışmaları kapsamında her türlü destek ve yardımı yapacağını belirtmesi bizleri daha çok teşvik edici oldu" dedi.

Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anamur'lu gençler Bozyazı Lisesi'nde 12-22 Ağustos tarihleri arasında eğitimlerini tamamlayacaklar. Anamur, Bozyazı, Aydıncık ilçelerinin tarihi mekanlarını ve hikayelerini öğrenecekler. Eğitim çalışmasına katılacak gençler 10 gün sürecek eğitim sonrasında 'eğitim sertifikası' alarak ilçelerinin turistlere tanıtımında görev alabilecekler. Örgün eğitimin 2. grubunu Aydıncık'tan gelen gençler, 3-4 ve 5. grupta Bozyazılı gençlerden oluşacak 10 günlük eğitimler sonunda 1. örgün eğitim kısmı tamamlanmış olacak. Projenin 2. eğitim bölümü ise Ekim ayında başlayacak internet üzerinden oluşturulacak olan 'sanal sınıf'ta eğitim verilecek. Okuma yazma bilen, internet kullanmasını bilen, tarih ve turizme ilgi duyan tüm vatandaşlarımız bu eğitim programına tarihten kurguya.org sitesine kayıt yaptırarak sanal eğitimimize katılabilir."

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ise projeye elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu kaydederek, "Tarih hayatın temelini, kökünü oluşturmaktadır. Bu topraklarda farklı zamanlarda yaşayan insanların tecrübelerinin değerlendirilmesi gerekir. Bizlerin bu gün ki tecrübeleri de daha sonraki insanlara kaynak olacaktır. Bugün bizim hayatımız ne kadar önemliyse her dönemin hayatı da kendi içinde önemlidir. Bu nedenle tarihe ilgi duyalım" diye konuştu.

Cantürk, gençlere her türlü ilimle ilgilenmenin kişiyi geliştirdiğini, boş insan olmamak için çevredeki, verilerle ilgilenip bilgi sahibi olmaları gerektiğini, bu sayede kendilerini daha da geliştireceklerini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Tarihten Kurguya' Projesinin Tanışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement