Tatar ve Eker, Mali Müşavirleri Bilgilendirdi - Son Dakika
Yerel

Tatar ve Eker, Mali Müşavirleri Bilgilendirdi

Tatar ve Eker, Mali Müşavirleri Bilgilendirdi

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından üyelerine bilgilendirme semineri düzenlendi.

07.10.2013 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından üyelerine bilgilendirme semineri düzenlendi.

Adıyaman İşkur Müdürü Ramazan Tatar, 'İşbaşı Eğitim Programı', SGK Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, 'Kayıt Dışı İstihdam' ile ilgili bilgilendirme yaptı.

SMMMO Başkanı Nazif Atalay, seminerin açılışında yaptığı konuşmada Tatar ve Eker'e teşekkür ederek, mesleki konularda fikir alışverişinde bulunulması için bu semineri düzenlediklerini söyledi.

İşbaşı Eğitim Programı'ndan bahseden ve İşkur'un çalışma sistemini anlatan Adıyaman İşkur Müdürü Ramazan Tatar, "İhtiyaç duyulan elemanları internet sayfamızdan yayınlıyoruz. İşkur'a kayıtlı ve iş arayan 50 bin kişi var. Bunun 33 bininin hiç işi yok. Diğer 17 bin kişi ise bir yerde çalışırken işini beğenmediği için iş arıyor. Bu 17 bin kişinin iş araması işveren için risktir. İşverenin işçisini muhafaza etmek, elemanı elinde tutmanın gayreti içerisinde olmalıdır. Var olan kalifiye eleman sıkıntısı daha da büyür" dedi.

SGK Müdürü Ömer Eker ise, Kayıt Dışı İstihdamla ilgili yeni bir ekip kurulduğunu belirterek, "Bizim en büyük açmazımız kayıt dışı istihdamla mücadeledir. Bunun için sürekli önlemler alınmakta. Şuan 4 denetmen, 3 denetmen yardımcısıyla Adıyaman'da işyerinde denetim yapacağız. Hedef 2023'de kayıt dışını yüzde 15'e düşürmek. Yüzde 42'lerden yüzde 37'ye gerileyen oranı yüzde 15'e çekmenin gayreti içerisinde olacağız. Bir puan kayıt dışının ekonomiye yüklediği yük 620 milyon, 10 puan aşağı çekilmiş olsa 65 milyar olacak. SGK'nın açığı 33 milyardır" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatar ve Eker, Mali Müşavirleri Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement