Tavşanlı Belediyesi Tarihi Ada Köprüsü'nü Gün Yüzüne Çıkardı - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı Belediyesi Tarihi Ada Köprüsü'nü Gün Yüzüne Çıkardı

Tavşanlı Belediyesi, 19 yüz yılda ilçede yapılan ve 5 gözlü tarihi Ada Köprüsü'nü onararak hizmete açtı.

13.08.2013 13:12

Tavşanlı Belediyesi, 19 yüz yılda ilçede yapılan ve 5 gözlü tarihi Ada Köprüsü'nü onararak hizmete açtı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin geçmişinden hemen hemen herkeste güzel izler bırakan Ada Mesire Alanı'nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ)  ve belediyenin ortaklaşa uyguladığı proje kapsamında gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi.

Belediye tarafından yürüyüş yolları, aydınlatma, dere kenarı istinat duvarı, mescit, bulaşıkhane, otomatik sulama sistemleri, yeşillendirme çalışmalarını yürüttüğünü belirten Güler, şunları kaydetti:

"DSİ tarafından da dere ıslahı ve dere yatağına taş döşenmesi işlemleri yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapım tarihi 19. Yüzyıl ortalarına denk gelen, 50 metre uzunluğundaki 5 gözlü tarihi köprünün restorasyonu aslına uygun olarak tamamlandı. Yıllardan beri var olan Ada Mesire Alanı projesini uygulamak bizlere nasip oldu. Son olarak tarihi Ada Köprüsü'nünde tamamlanmasıyla birlikte belediye olarak Ada Mesire Alanı'nın o bölgesinde tarihi köprüye yürüyüş yolları bağlantılarını gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz en kısa zamanda Ada Mesire Alanı 1. Etap uygulamamızı hizmetine sunmak. Bu vesile ile bizlere destek olan tüm kurumlara ve gayretli çalışmalarıyla bizlerin yüzünü daima güldüren personelimize teşekkür ediyorum." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tavşanlı Belediyesi Tarihi Ada Köprüsü'nü Gün Yüzüne Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement