Terziler Soğanı 20 Ülkeye Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Terziler Soğanı 20 Ülkeye Gidiyor

Terziler Soğanı 20 Ülkeye Gidiyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Terziler köyü sakinleri yetiştirdiği soğanları yurt dışına ihraç etmeye başladı.

20.06.2015 17:08

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Terziler köyü sakinleri yetiştirdiği soğanları yurt dışına ihraç etmeye başladı.

Yenişehir Terziler köyünde yetiştirdikleri soğanların kalitesinin artık Türkiye ve Avrupa ülkeleri tarafından tescillendiğini belirten Terziler Köyü Muhtarı Selami Ceylan, "Kaliteli ürün yetiştiriyorsanız tüketici gelip sizi Dünya'nın öbür ucundan bulur, bizlerinde yetiştirdiği mahsuller bugün çok şükür 20 ülkeye ulaşıyor" diye konuştu.

Ceylan, "Köyümüz konum itibari ile çok iyi bir mevkide. Gerek havası suyu ile tarıma elverişli bir yerde. Köylü olarak yetiştirdiğimiz soğanlara Türkiye içinden ve yurt dışından aşırı talep var. Özellikle, İngiltere, Almanya, Danimarka'da bulunan ziraat odalarındaki heyetler köyümüze gelerek toprak, su ve soğanlardan numune alarak analiz yaptılar. Sonrasında ise köyden çıkan bütün mahsulü biz alalım dediler. Şuanda köyden çıkan soğanların yüzde 90'ı yurt dışına giderken, geri kalan yüzde 10'luk kesim ise büyük otellere gönderiliyor" dedi.

Terziler köyü sakinleri ise, "Soğanlarımız beğenilince bizlerde artık ürünlerimize daha iyi bakıyoruz. Üstelik müşterimiz hazır iç piyasadan daha iyi para kazanıyoruz" açıklamasını yaptı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Terziler Soğanı 20 Ülkeye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement