Tillo İsmi İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Yerel

Tillo İsmi İçin Kanun Teklifi

AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, Aydınlar ilçesinin adının "Tillo" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi hazırladıklarını bildirdi.

12.10.2012 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, Aydınlar ilçesinin adının "Tillo" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi hazırladıklarını bildirdi.

Milletvekilleri Demirkıran ve Ören tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, milletvekilleri Aydınlar ilçesinin adının Tillo olarak değiştirilmesi konusunda hazırladıkları kanun teklifini AK Parti Grubu'na teslim etti.

Tillo'nun başta İbrahim Hakkı Hazretleri'nin ünlü eseri "Marifetname" olmak üzere bir çok ilmi eserde yer aldığını ifade eden milletvekilleri, kanun teklifi gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"10 Ekim 1957 tarih ve 30024 sayılı kararname ile belediye, 18 Mayıs 1990 tarihinde 3647 sayılı kanun ile ilçe olan Tillo'nun adı Aydınlar olarak değiştirilmiş, ancak yerleşim yerinin adının tüm dünyada Tillo olarak biliniyor olması sebebiyle Aydınlar ismi başta bölge olmak üzere ülkemiz ve dünyada kabul görmemiş, halk arasında Aydınlar ilçesi Tillo olarak anılmaya devam etmiştir. Bu isim problemi ilçemizin tanıtımında ve gelişmesinde de olumsuz bir rol oynamıştır.

Öte yandan başta İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 'Marifetname' adlı dünyaca ünlü eseri olmak üzere, pek çok Tillolu alimin eserlerinde yerleşim yerinin adını Tillo olarak zikretmeleri, uluslararası ilim literatüründe Aydınlar ilçesinin Tillo adına yeniden kavuşmasını zorunlu hale getirmektedir."

Muhabir: Ayhan Mergen/ Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tillo İsmi İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement