Tkdk'nın Desteği ile Dev Bir Yatırımın Daha Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Tkdk'nın Desteği ile Dev Bir Yatırımın Daha Temeli Atıldı

Tkdk\'nın Desteği ile Dev Bir Yatırımın Daha Temeli Atıldı

Aydın’da geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nın destekleri ile dev bir yatırımın daha temeli atıldı.

06.09.2014 09:48

Aydın'da geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nın destekleri ile dev bir yatırımın daha temeli atıldı. Yenipazar Hamzabali Mahallesi'nde İbrahim Zirek isimli girişimcinin hazırladığı TKDK'nin desteklediği 2 milyon 243 bin TL tutarındaki yatırımın temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, Belediye Başkanı Zafer Savcı, Milli Eğitim Müdürü Serpil Şahbudak, TKDK Aydın İl Koordinatörü ve yatırımcı aile ve yakınları katıldı. Mart 2015'te tamamlanarak faaliyete geçecek olan tesisin 2 Milyon 243 bin 180 liralık maliyeti olduğunu yüzde 50 tutarındaki 1 milyon 121 bin liralısının hibe desteği olarak TKDK tarafından sağlanacağını belirten TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, "Kurum olarak Türkiye'nin AB pazarında önemli bir yere sahip olmasını ve rekabet edebilir hale gelmesini arzu ediyoruz. TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü olarak bir yılda Aydın'a yaklaşık 95 milyon TL'lik yatırım kazandırdık. Yaklaşık 48 milyon liralık bir hibe desteği çalışmalarımız ve ödemelerimiz devam ediyor. Kısa süreler içersinde devasa yatırımların gerçekleşebiliyor olması Aydınımızın gelişimi, refah seviyesinin yükseltilmesi, istihdamın ve modern tesislere sahip olmamız açısından Aydın, Yenipazar ve ülkemiz adına gurur vericidir. 12. Çağrı Dönemi kapsamında da Yenipazar ilçemizden kurumumuza toplamda 5 adet proje başvurusu yapılmıştı. Bu sunulan projelerin hepsi kurumumuzla sözleşme imzalamayı hak etti. Bu 5 projeden dördü süt üreten, biri ise arıcılık işletmesidir. Toplamda bu çağrı dönemi için Yenipazar'a gelecek olan yatırım miktarımız 4 milyon 672 bin lira" diye konuştu.

"BU FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Türkiye'nin 1959 yılından bu yana AB'ye tam üyelik için AB ile müzakereye devam ettiğini belirten Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, bu tür destekleme ile ilgili fırsatların iyi değerlendirilmesini istedi. Türkiye'de süt üretimi ve besicilikle ilgili işletmelerin yaklaşık yüzde 80'nin 1-10 baş arası küçük işletmelerden oluştuğunu ancak daha kaliteli ve verimli üretim için uzman üreticiye ve bu tür işletmelere ihtiyaç duyulduğunu belirten Kaymakam Özarslan, "AB standartlarını yakalamamız için AB, çeşitli yardım araçlarıyla aday ülkeleri desteklemekte. TKDK da bu amaç için kuruldu. Tarım alanında AB standartlarını yakalamak için ciddi yardımlar verilmekte. Bu yardımları almak için il koordinatörlüğümüz Aydın'da birçok ilçede tanıtım faaliyeti yapıyor. Maalesef bu tanıtıma bile ciddi anlamda katılan olmuyor. Türkiye dünyada süt alanında ciddi bir üretime sahip ancak sağlıklı süt üretimi maalesef istediğimiz seviyede değil. Bizim kaliteli süt üreticilerine ihtiyacımız var. Onun için bu işletme ilçemizde örnek teşkil edecek" diyerek proje hazırlayarak önemli bir girişim yapan İbrahim Zirek'e tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından projenin temeli, alışık olunmayan bir yöntem kullanılarak kurdele kesilerek atıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tkdk'nın Desteği ile Dev Bir Yatırımın Daha Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement