Tküugd Başkanı Yavuzaslan Tokyo' Da - Son Dakika
Yerel

Tküugd Başkanı Yavuzaslan Tokyo' Da

Tküugd Başkanı Yavuzaslan Tokyo\' Da

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, gözlemci sıfatıyla Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti’nin 7. Dönem Parlamento Seçimleri ve İstişare Toplantısı için Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gitti.

14.11.2015 12:57

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, gözlemci sıfatıyla Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'nin 7. Dönem Parlamento Seçimleri ve İstişare Toplantısı için Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gitti.

Türkiye, Amerika, Kanada, İsveç, İngiltere, Almanya, Avustralya, Norveç, Tayvan, Macaristan gibi ülkelerden hükümet mensubu, sürgünde seçilmiş milletvekillerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda diasporadaki Doğu Türkistanlılar, sürgündeki cumhurbaşkanı, parlamento başkanı ve başbakanlarını seçiyorlar. Parlamento oturumlarına 53 temsilci katildi.

Türk-Çin, Japonya-Çin, ABD-Çin ilişkilerinin ele alınacağı toplantıda Sürgündeki Doğu Türkistan Milli mücadelesinin 5 yıllık stratejik planlaması da tespit edildi. Sürgündeki Doğu Türkistan temsilcilerinin Japon Parlamentosu'nu, Tokyo Camisi Kültür Merkezi ziyaret etti. Toplantıya, Macaristan, Tayvan, Kanada ve Türkiye'den gözlemcilerde katıldı. Sürgün Toplantısı'na gözlemci sıfatıyla katılacak olan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan'da hazır bulundu. Çin zindanlarında 12 yıl hapis yatmış olan Avustralya vatandaşı Ahmet İgemberdi'nin Cumhurbaşkanı olduğu Sürgün Hükümet'in Başbakanlık görevini ise Türk vatandaşı İsmail Cengiz sürdürüyor. Sürgün Hükümet içinde Hızırbek Gayretullah, Eyüp Akyol, Yakup Can, Ali Engin, Serkan Dinçtürk gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Doğu Türkistan kökenliler de görev yapıyor. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tküugd Başkanı Yavuzaslan Tokyo' Da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement